Stolnotenisači MSTC Čakovca ostaju u 1. HL istok

MSTC Čakovec će i u idućoj sezoni biti član 1. Hrvatske lige istok, nakon što je na dvodnevnim kvalifikacijama, odigranim u subotu i nedjelju u Požegi, sa svih pet pobjeda osvojio prvo mjesto i osigurao ostanak. Osvojenim drugim i trećim mjestom u ligu su se plasirali domaćini kvalifikacija, igrači Požege, i ekipa Sibinja, dok je naša Kos-Kotoriba osvojila četvrto mjesto, premalo za plasman.

Čakovčani su u Požegi koristili sve raspoložive snage i već u subotu, kada su u ekipi bili iskusni Nikola Magdalenić i Igor Tkalec, a uz njih mladi Filip Godina i Marko Lovrek, s tri uvjerljive pobjede, protiv vinkovačke Cibalije, Sračinca i Kos-Kotoribe, osigurali ostanak. Zato je u nedjelju trener Samir Kučević uz Godinu igrao s Filipom Panićem, zaigrao i sam, a u paru protiv Sibinja i njegov sin Davor Kučević, ali je i tako sastavljena ekipa u dvije preostale utakmice bila bolja od Požege i Sibinja. Spomenimo da nije igrao njihov najbolji igrač u ovoj sezoni, nezaliječeni Karlo Jambor.

Kotoripčani su u subotu nakon uvjerljive pobjede protiv Sračinca u prvom, u drugom kolu, kako se kasnije vidjelo, pali u odlučujućoj utakmici protiv ‘materijalima’ krcatih Sibinjana, a zatim u trećem uvjerljivo izgubili od Čakovčana. Vratili su se u nedjelju uvjerljivom pobjedom nad vinkovačkom Cibalijom, ali i u završnom kolu s maksimalnih 4:0 izgubili od domaćina, čime su propustili šansu za plasman u ligu.

Od šest raspoloživih igrača za Kos-Kotoribu su igrali Vinko Legin, Stjepan Vidović i Stjepan Škoda, a šansu zbog presije rezultata nisu dobili David Čukulic, Igor Munka i Filip Radmanić.

Rezultati: Sračinec – Kos-Kotoriba 0:4, MSTC Čakovec – Cibalia 4:1, Požega – Sibinj 4:2, Kos-Kotoriba – Sibinj 2:4, Cibalia – Požega 1:4, Sračinec – MSTC Čakovec 0:4, Kos-Kotoriba – MSTC Čakovec 0:4, Požega – Sračinec 2:4, Sibinj – Cibalia 4:2, Kos-Kotoriba – Cibalia 4:1, Sračinec – Sibinj 1:4, MSTC Čakovec – Požega 4:3, Požega – Kos-Kotoriba 4:0, Sibinj – MSTC Čakovec, Cibalia – Sračinec 4:2, Sibinj – MSTC Čakovec 3:4.

Poredak: 1. MSTC Čakovec 10, 2. Požega 8, 3. Sibinj 8, 4. Kos-Kotoriba 7, 5. Sibinj 6, 6. Sračinec 6 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije