Grad Čakovec suglasan s dragovoljnim preoblikovanjima NK Međimurja

Održana je 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Na dnevnom redu našlo se 28 točaka, a za sport je zanimljiva bila 20. točka.

Donosimo izvod iz zapisnika:

Točka 20.
Donošenje Odluke o preoblikovanju NK ‘Međimurje’
Raspravu otvara predsjednik Gradskog vijeća.
U raspravi su sudjelovali: Dražen Blažeka, Jurica Horvat, Stjepan Kovač, Nenad Hranilović, Emina Miri, Đuro Bel, Mirko Jurišić, Tomislav Vrbanec, Bruno Matotek.
U vijećnici je bilo prisutno 20 vijećnika. Predsjednik Gradskog vijeća daje na glasovanje prijedlog Odluke o preoblikovanju NK ‘Međimurje u varijanti B. ‘Za’ je glasovalo 19 vijećnika, 0 je glasovala ‘protiv’, 1 je bio ‘suzdržanih’ pa predsjednik Gradskog vijeća konstatira da je Odluka o preoblikovanju NK ‘Međimurje’ donesena većinom glasova.

Detalji odluke

Gradsko vijeće Grada Čakovca je na svojoj 18. sjednici održanoj 12. svibnja 2016., donijelo sljedeću O D L U K U:

Članak 1.
Grad Čakovec je suglasan s dragovoljnim preoblikovanjima NK ‘Međimurja’ u sportsko dioničko društvo.

Članak 2.
Sudjelovanje Grada Čakovca u postupku dragovoljnog preoblikovanja iz točke 1. obuhvaća:
1. sklapanje Ugovora o davanju na korištenje dijela nekretnine, dijela javno sportske građevine Grada Čakovca, SRC Mladost Čakovec, Športska 2, NK ‘Međimurju’.
2. Pravo korištenja sportskog objekta na period od 25 godina, za pokriće gubitka.
3. Preuzimanje tražbine Republike Hrvatske i pravnih osoba u kojima RH ima većinski udio ili većinsko pravo glasa po osnovi duga za poreze i druga javna davanja te kamate prema NK ‘Međimurju’ i pretvaranja preuzetih tražbina u ulog Grada Čakovca u temeljni kapital š.d.d. NK “Međimurje” u koju svrhu se gradonačelnik ovlašćuje podnijeti zahtjev Ministarstvu financija i sklopiti odgovarajući ugovor.

Članak 3.
Grad Čakovec neće snositi nikakve financijske obveze upisa dionica u prvom krugu niti bilo kakve druge financijske obveze proizašle iz preoblikovanja NK Međimurje u š.d.d.

Članak 4.
Grad Čakovec sudjelovat će u postupku preoblikovanja na način opisan u ovog Odluci isključivo temeljem pozitivnog mišljenja i suglasnosti o načinu provedbe preoblikovanja od strane Povjerenstva za profesionalne sportske klubove.

Članak 5.
Ovlašćuje se gradonačelnik i na potpisivanje drugih potrebnih isprava u vezi preoblikovanja NK ‘Međimurje’.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije