U srazu izjednačenih Polet iz Sv. Martina iskoristio individualne greške Bumbara

U prvoj utakmici 25. kola Međužupanijske nogometne lige, Polet iz Svetog Martina na Muri pobijedio je Varteks 2:0. Rezultat ipak nije pravo mjerilo događanja na odličnom travnjaku u Jurovcu (igralište Poleta u obližnjem Svetome Martinu priprema se za dolazak Vatrenih), bio je to sraz doslovno izjednačenih momčadi u kojem su domaćini znali u završnoj trećini utakmice iskoristiti poklone Varteksove obrane, poglavito mladog Matea Požgaja na lijevom boku.

Još se jednom naime pokazalo da Požgaj u svakoj iole jačoj utakmici ne može kvalitetno odgovoriti na tako odgovornoj poziciji; čim protivnik ima malo jačeg aduta na desnoj strani napada Varteks gubi bodove, što se pokazalo nebrojeno puta ove sezone, posljednje u Pušćinama i sada u Jurovcu. Šteta, jer Požgaj ima svojih kvaliteta koje u segmentu igre prema naprijed (pas igra, proboj po boku, dobar centaršut) redovito iskazuje, međutim u zadnjem redu previše do izražaja dolazi fizička indiferentnost i nedostatak iskustva, što ovome mladom i neupitno perspektivnom igraču stvara nepotreban teret u ranoj fazi igračkog sazrijevanja.



Upravo je jedan takav ubačaj s desne strane u 60. minuti Antonio Zadravec – dobivši duel s Požgajom – pretvorio u pogodak, proguravši iz blizine loptu kroz noge vrataru Drevenu. U jeku Varteksovih, doduše ne previše konkretnih napada u potrazi za izjednačenjem, sedam minuta prije kraja Sakač je dao za Goričanca koji je prebacio vratara Drevena i postavio konačnih 2:0.

No imao je i Varteks svojih prilika u Jurovcu, iako ih obostrano nije bilo puno. Primjerice, Milak je u 50. minuti – kod 0:0 – opalio fantastično iz koljena s više od 30 metara, ta je lopta išla “u 90” i da je na vratima bio vratar slabijih kvaliteta od dečka iz Nedeljanca, Dina Jambresa, vjerojatno bi to značilo vodstvo Varteksa. U 68. minuti pak je – kod 1:0 za Polet – Cvetko nakon ubačaja Benjaka odlično pucao glavom, prebacio vratara Jambresa, ali je umjesto u praznu mrežu lopta za koji centimetar otišla s vanjske strane lijeve stative.



S druge strane, Polet je iz svoje dvije najbolje prilike zabio dva, možda u taj rang ide još šansa Zadravca iz 71. minute, kad je pucao pokraj gola, opet nakon dobivenog duela s Požgajom. Ukupno gledano, čvrsta utakmica dviju najmlađih momčadi lige, u kojoj je – uz opisano – sigurno odlučilo i iskustvo Poletovih ovozimskih pojačanja (Žganec, Šoštarić, Jambres…) u odnosu na izostanak nekolicine važnih igrača Varteksa (Sokser, Kolarić…).

Jučer je i Zelengaj s glatkih 3:0 pobijedio Zadrugar iz Hrastovskog, a danas se igra preostalih šest utakmica 25. kola MŽNL. Derbi je definitivno u Jalžabetu, gdje četvrti Jalžabet dočekuje trećeplasiranu Mladost iz Preloga. Vodeći Rudar gostuje u Novome Marofu, drugoplasirano Nedelišće u Cirkovljanu.



STATISTIKA UTAKMICE: POLET (Sv.MnM) – VARTEKS 2:0
Zaleđa 9-1
Korneri 4-4
Udarci 10-4
U okvir 4-2
Golovi 2-0

Poredak nakon nekompletnog 25. kola MŽNL: 1. Rudar (MS) 50 bodova (52:29), 2. Nedelišće 48 bodova (56:24), 3. Mladost Komet 46 (50:33), 4. Jalžabet 45 (55:35), 5. Sloboda (S) 36 (40:32), 6. Varteks 36 (41:41)… 9. Novi Marof 32 (36:46), 10. Zadrugar 31 (40:39)… 12. Plitvica (G) 29 (34:57)… 14. Zelengaj 26 (38:63), 15. Naprijed 22 (24:36), 16. Centrometal 22 (44:61).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije