Druga ekipa Putjana prvak 2. stolnoteniske HL sjever

Završeno je prvenstvo u 2. Hrvatskoj ligi sjever, kod nas poznatijoj kao regionalnoj ligi, u kojoj se u netom završenoj sezoni natjecalo samo šest ekipa iz Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije. Od naših to su bili drugi sastav Putjana i Kos-Kotoriba, a na popisu je bila i druga ekipa MSTC Čakovca, ali je odustala pred sam početak natjecanja.

Uvjerljivo prvi, s osamnaest bodova, bili su Putjančani, koji su svoja jedina dva poraza doživjeli u drugom kolu nakon zbog neodigrane utakmice protiv Sračinca, te u završnomu kolu s 4:3 od druge ekipe koprivničke Podravke, posljednje plasirane ekipe na tablici. Iskusni sastav čiju su okosnicu činili Tomislav Koprivec, Kristian Kovačić i Vladimir Rapaić odskakao je svojom kvalitetom, pa se gotovo šetajući dokopao “kante” za prvo mjesto.

S promjenjivom ekipom u ligi su nastupali Kotoripčani, koji su kroz natjecanje promijenili dosta igrača što se osjetilo na rezultatima. Osvojeno četvrto mjesto nikoga ne zabrinjava, jer je postignut osnovni cilj, a to je promoviranje mladih igrača Stjepana Škode i Davida Čukulica, koji su budućnost kotoripskoga kluba.

Već idućega vikenda, 14. i 15. svibnja, u Požegi su na rasporedu kvalifikacije za popunu 1. Hrvatske lige istok na kojima od naših, zbog igranja prve ekipe u toj ligi, pravo nastupa nemaju Putjančani pa u obzir dolaze slijedeće dvije ekipe po plasmanu. Zainteresiran je Sračinec, a nastup otklonio Varaždin pa su šansu dobili igrači Kos-Kotoribe, a na popisu, kao deveto plasirani u 1. HL istok na kraju ove sezone, i MSTC Čakovec, koji će se boriti za ostanak u ligi.

Doznajemo da će se obje naše ekipe prijaviti za nastup, a uz njih bi, ako se prijave do utorka, u ždrijebu mogli biti i Cibalija iz Vinkovaca iz Regije Istočna Slavonija, te Sibinj i Požega iz Regije Zapadna Slavonija, od kojih će tri prvoplasirana u idućoj sezoni biti članovi 1. HL istok.

Konačna tablica:
1. Putjane 2 18
2. Sračinec 16
3. Varaždin 15
4. Kos-Kotoriba 14
5. Ljubešćica 1 14
6. Podravka 2 13

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije