Mladi rukometaši Čakovca na završnici u Umagu

Umag je proteklog vikenda bio domaćin završnice prvenstva države za dječake rođene 2004. i ml. Naši rukometaši MRK Čakovec pod vodstvom trenera Davora Varge zauzeli su 17. mjesto u konkurenciji 20 klubova koji su kroz regionalna natjecanja izborili plasman na završnicu.

Najprije su u skupini izgubili od RK Buje rezultatom 9:14, a nakon toga i od RK Valpovke 11:15. U oba susreta presudila je nervoza i velika očekivanja. U trećem susretu protiv RK Koprivnice odigrali su maestralno i pobijedili rezultatom 19:2, ne primivši pogodak u drugom dijelu susreta.



Nakon toga je uslijedila utakmica protiv Dugog Sela koje je objektivno jače, ali i tu su igrači dali maksimum i izgubili s 16:12. Nakon toga uslijedilo je razigravanje za plasman. Najprije su odigrali neriješeno s GRK Varaždin 12:12, nakon čega je su u izvođenju penala Varaždinci bili s(p)retniji.

U zadnja dva susreta Čakovčani su ostvarili dvije pobjede, protiv RK Đakovo 14:9 i protiv RK Feniks 21:13.



Ovo je prvo veliko natjecanje generacije 2004. i ml., koja je samim plasmanom na završnicu u konkurenciji 80 klubova iz cijele Hrvatske ostvarila dobar rezultat. Uvidjeli su gdje su griješili i što mogu popraviti da slijedeće godine ostvare bolji rezultat, a samo natjecanje zasigurno je veliko iskustvo mladim rukometašima koji su budućnost kluba.

Na kraju treba pohvaliti sve ekipe sjeverne Hrvatske (Varaždin, Koprivnicu, Prelog) koje su se neprestane međusobno bodrile i uz zdravo sportsko rivalstvo razvile jedno veliko prijateljstvo.



Za MRK Čakovec nastupali su: Martin Debelec, Vito Horvat, Petar Hozmec, Jura Egon Juranić, Leon Korpar, Jakov Kovačić, Mislav Krauthacker, Luj Kupec, Vito List, Blaž Lukša, Hugo Mađarić, Jan Novak, Grga Pavlic, Jakov Sanjković, Jan Sanjković, Alex Solarić, Luka Tkalčec, Noa Turk i Ivan Pintarić.

Sve rezultate završnice zainteresirani mogu pronaći na web stranicama (www.mrk-cakovec.hr) pod rubrikom glasnici (I. HRLDB – Sjever).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije