27 natjecatelja na 11. međunarodnom kupu međimurske pastrve u Svetoj Mariji

>> 27 natjecatelja na 11. međunarodnom kupu međimurske pastrve u Svetoj Mariji

U subotu 30. travnja po lijepom i sunčanom vremenu, prekrasno prirodnom ambijentu, održano je međunarodno natjecanje u lovu pastrve umjetnim mamcima.

Sudjelovalo je 9 ekipa, 7 iz Hrvatske i 2 ekipe iz Slovenije. Lovilo je 27 natjecatelja koji su bili raspoređeni u tri sektora, uz natjecatelje i kapetane, suce i službene osobe, u natjecanju je sudjelovalo više od 60 osoba.

Natjecanje su uz prigodne govore otvorili Antun Kedmenec, predsjednik Sportsko ribolovnog kluba Klen Sveta Marija, Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria i Filip Halić, predsjednik natjecateljske komisije Saveza ŠRD Međimurske županije. Vrhovni sudac bio je Dragutin Kedmenec, a njegovi sektorski pomoćnici su bili Stjepan Slaviček i Božidar Strahija.

Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa Tim Hunjadi iz Rasinje s 41 bodom i 40 ulovljenih pastrva, druga je bila ekipa ŠRK KOPRIVNICA iz Koprivnice s 48,5 boda i ulovljenih 26 pastrva. Treće mjesto osvojila je ekipa PONTON 21 iz Ogulina s 50,5 boda i ulovljenih 32. pastrve.

Sudjelovale su još ekipe DLAKAVI MILAN iz Zagreba (4.mjesto), DRAVSKA NAPLAVINA iz Malog Bukovca (5. mjesto), ekipa domaćina KLEN (6. mjesto), na 7.mjesto plasirala se ekipa Zajednice ribolovnih društava MARIBOR iz Maribora, odmah do njih , na 8. mjesto plasirala se i ekipa KOROŠKE, također iz Slovenije. Ekipa KRK iz Koprivnice zauzela je 9.mjesto.

U natjecanju je sudjelovalo i troje reprezentativaca Hrvatske (Mario Matijašić, Hrvoje Kuzmić i Mirko Hanžeković).
Prigodne nagrade za ekipne plasmane uručio je Marijan Panić, predstavnik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria.

U sektorskim plasmanima postignuti su ovi rezultati:

A-sektor, 1.mjesto Mihael Hunjadi, TIM Rasinja, drugo mjesto Mirko Hanžeković, ŠRK Koprivnica i treće mjesto Hrvoje Kuzmić, Ponton 21 iz Ogulina.

U B-sektoru prvi je bio Josip Hunjadi, TIM Hunjadi, drugi Mario Matijašić Ponton 21, treći Nikola Špoljar iz ekipe Dlakavi Milan iz Zagreba.

U C-sektoru prvi je bio Danijel Kraljić iz ekipe Dravska naplavina, drugi Martin Miladić, Dlakavi Milan iz Zagreba i treći Zdravko Jurjević iz ŠRK Koprivnica.

Prigodne nagrade za sektorske plasmane osigurala je Ožujska pivovara i SRK Klen Sveta Marija.

Ukupni pojedinačni plasman:
1. mjesto 5,5 boda i 14 ulovljenih pastrva Danijel Kraljić iz tima Dravska naplavina, Mali Bukovec
2. mjesto 8,5 boda i 11 ulovljenih pastrva Josip Hunjadi, tim Hunjadi iz Rasinje
3. mjesto 10 boda i 26 ulovljenih pastrva Mihael Hunjadi, tim Hunjadi iz Rasinje

Za najbolje pojedince nagrade su osigurali Međimurska županija i Općina Sveta Marija, u ime županije i u ime Općine, nagrade je uručila načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Sportsko ribolovni klub Klen pripremio je nagrade u vidu prigodnih primjeraka Svetomarske čipke, a te nagrade je uručio predsjednik Antun Kedmenec.

Zajednica za sportski ribolov Alpe Adria pripremila je prigodne medalje, a uručio ih je predstavnik Marijan Panić. Gastronomski dio održavao se kod ribičkog doma, a u ponudi su bile pečene pastrve i druge ribe. Natjecanje na drenažnom jarku i gastronomski dio kod ribičkog doma posjetilo je više od 400 posjetitelja.

Natjecanje je održano u svrhu turističke promocije ribolovnih voda donjeg Međimurja i gastronomske ponude te u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije i spomena na tragično poginule Zrinske velikane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije