Veliko iznenađenje: Zrinskice zaustavile ‘cugmašinu’

Šlag na tortu, točka na i, sezona iznad svih očekivanja – to su bile riječi nakon posljednjeg prvenstvenog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene u kojemu je Zrinski sa zagrebačkom Lokomotivom odigrao pomalo nestvarnih 24:24. Zašto nestvarnih?


Lokomotiva je igrala Ligu prvakinja, na tablici naše lige Zagrepčanke su 2. s 41 bodom, u 25 susreta imaju 19 pobjeda, u 23. kolu Podravka ih je pobijedila s minimalnih 17:16, tri minute prije kraja u Čakovcu imale su tri gola prednosti i da ne nabrajamo dalje.



Što se tiče čakovečkog susreta sve najbitnije se svelo u posljednjih osam minuta. Tijekom susreta vodio je i zagrebački sastav, vodile su i Čakovčanke i u 52. minuti je 21:21. Gošće postižu tri gola za redom i u 57. minuti je 21:24. Iako je situacija izgledala prilično bezizlazno sjajne, borbene i karakterne Zrinskice ne odustaju.



Trener Golik mijenja obranu, stavlja dva flastera i na gol dolazi mlada Kozjak. Paula Posavec smanjuje na 22:24 pa Gavrić na 23:24. Gošće imaju otvoren šut sa šest metara, no fenomenalna mlada Kozjak se maksimalno raširila i brani zicer. Čakovčanke imaju posljednji napad za izjednačenje i za veliko iznenađenje.



Dugo je trajao taj napad uz niz očekivanih prekršaja Lokomotive. U posljednjim sekundama susreta ohrabrila se Gavrić i poslala loptu u mrežu za konačnih 24:24 i veliko veselje Čakovčanki na parketu i tristotinjak gledatelja na tribinama. Sjajna završnica sezone za naše rukometašice, borbeno do posljednje sekunde sa sretnim završetkom


U čakovečkim redovima po 6 golova Gavrić i Stele Posavec, Paula Posavec 5, Car 3, Lupić 2, Resman i Horvat 1. Ivačić je na golu zaustavila 11 lopti, a Kozjak je u posljednjim minutama svojim sjajnim obranama dala prigodu svojim suigračicama da dođu do boda.



Za Zrinski je sezona gotova jer su unaprijed odigrale posljednje 26. kolo u Splitu. Tijekom prvenstva Čakovčanke su zabilježile 12 pobjeda, 1 remi i 13 poraza. S 25 bodova su na 7. mjestu. Ovo je tek druga prvoligaška sezona mladog čakovečkog sastava i za sve što su učinile tijekom sezone treba im čestitati. Spomenimo da su se i rukometašice i gledatelji potpisivanjem peticije priključili akciji ‘Hitna je Čakovcu bitna’.


U 2. HRL sjever rukometaši Čakovca odigrali su s Požegom 26:26.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije