Filip Ude četvrti u Osijeku

Međimurski olimpijac Filip Ude nastupio je u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku na konju s hvataljkama. Filip je bio 4. s rezultatom 14.475. Filip je išao na vrlo zahtjevnu vježbu (7.000), a zbog pada s konja ukupna ocjena je bila 14.475.



– Praktički niti jedan element nisam napravio kako sam htio i baš sam se mučio. Osijek je još jednom pokazao koliko voli gimnastiku, rekao je Filip nakon nastupa.

Najbolji je bio Oleg Veriaiev (UKR), drugi Sašo Bertoncelj (15.200) i treći Slavomir Michnak (14.750).

Ude je solidno odradio veći dio vježbe, ali je su na kraju ruke, par sekundi prije saskoka ruke ipak popustile. No, Filip Ude je bio jako zadovoljan onime što je pokazao, iako nije bio 100 posto fizički spreman.

Glava je bila spremna, ali tijelo nažalost ne, pa sam pri kraju vježbe ostao bez snage i pao. Međutim pokazao sam da sam na dobrom putu. Ovo je vježba s kojom ću se u Riu boriti za medalju i vjerujem kako će sve biti dobro’, poručio je.

Zadovoljni su i u Filipovom stručnom stožeru. Trener Igor Kriajimski pohvalio je Filipovu prvu natjecateljsku izvedbu vježbe s početnom ocjenom 7.000. S tom vježbom član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan nastupat će i na Europskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama. Smatra kako je Filipov umor bio evidentan, ali je našao mentalne snage i skoro uspješno izveo vježbu do kraja.

Mario Vukoja pak je bio iznenađen brzinom i kvalitetom tranzicije sa šest sprava, što je Ude vježbao mjesecima zbog kvalifikacija za Olimpijske igre, na jednu. Iako je na kraju ponestalo snage Ude je pokazao koliko je željan dobrog rezultata ovog ljeta, istaknuo je i dodao kako još uvijek traje prilagodba na vremensku razliku, tzv. jet lag.

Vukoja je poslije nastupa izjavio kako je sve odrađeno i bolje od planiranog te da je Osijek potvrdio kako se ide u dobrom smjeru. ‘Za tjedan dana ćemo znati raspored kvalifikacija za finale olimpijskog turnira i tada ćemo finalizirati naš konačni plan za Rio’, najavio je. Sljedeće natjecanje u rasporedu je Svjetski kup u bugarskoj Varni od 12. do 15. svibnja nakon čega slijedi Europsko prvenstvo u Švicarskoj (Bern 22. – 29. svibanj).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije