Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Osijeku

Odličan nastup imali su hrvatski reprezentativci prvog kvalifikacijskog dana na Grand Prixu Osijek Žito Challenge Cupu u Osijeku. Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama te Tomislav Marković na parteru plasirali su se u subotnja finala u Gradskom vrtu. Seligman je imao drugu ocjenu kvalifikacija, 14,950 bodova, Ude treću (14,900), dok je Marković bio peti sa 14,750 bodova.

Oba finalna dana, u subotu i nedjelju, izravni TV prijenos iz Osijeka bit će na HRT 4.

Filip Ude:
– Nije ovo bilo neko posebno izdanje od mene, start mi je bio samo 6,0, zapeo sam na spindlu, pa nisam uspio planiranih 6,2. Nakon toliko mjeseci višeboja još nisam ušao u ritam samo konja. Glava hoće, ali tijelo ne sluša još uvijek. Ipak, u subotu idem na sve ili ništa. Do OI u Riju nema još puno vremena, a ja moram isprobati tu najjaču vježbu od 7,1. Neka mi navijači ne zamjere, ali ovo radim da bih u Riju bio bolji.

Filip je dao podršku Janici Kostelić:
– Janice Kostelić odličan je izbor za pomoćnicu ministra zaduženu za sport. Do svih svojih sportskih uspjeha stigla je mukotrpnim, marljivim i predanim radim. I sam znam kakav je put prema vrhunskim rezultatima u individualnom sportu. Ispunjen je brojnim preprekama koje može prijeći samo sportaš koji ima kombinaciju odlične fizičke spreme i čelične mentalne snage. Janica ima oboje i siguran sam kako će joj te osobine i bogato sportsko iskustvo pomoći pri doprinosu razvoja hrvatskog sporta. Ona je jedna od nas, ima moju punu podršku te sam uvjeren kako će uspješno voziti i ovaj dužnosnički slalom za dobrobit svih naših sportaša.

Rezultati kvalifikacija – konj s hvataljkama
1. Sašo Bertoncelj (Slo) 15,000
2. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14,950
3. FILIP UDE (HRV) 14,900
4. Slavomir Michak (Slk) 14,800
5. Oliver Hegi (Švi) 14,600
6. Maxime Gentges (Bel) 14,450
7. Oleg Vernajev (Ukr) 14,400
8. Gaius Thompson (VB) 14,000

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije