Budi fit: Prati savjete Borka Bana i vježbaj s nama!

Pratite nas i budite fit uz stručnjaka Borka Bana koji će u suradnji s portalom eMedjimurje.hr svaka dva tjedna pisati savjete vezane uz bodybuilding!

Ova rubrika zamišljena je kao svojevrsni vodič kroz trening i prehranu svima koji razmišljaju o učlanjenju u teretanu ili su već redoviti vježbači, a sve s ciljem da se od samog početka spriječe najčešće pogreške, pojasne određeni mitovi vezani za ovu granu sporta i naravno, da se vježbačima uvelike skrati put do željenog cilja.

I sam sam kao srednjoškolac počeo trenirati zbog problema s leđima i mršavosti, da bi već u prvih godinu dana dobio 15-ak kilograma tjelesne mase te riješio problem s leđima. Kako mi je trening postajao sve napredniji ubrzo sam krenuo i s natjecanjima u bodybuildingu te bio uspješan natjecatelj u različitim kategorijama punih 8 godina.

U mojoj 20-godišnjoj praksi bavljenja ovim sportom i treniranja mnogih generacija rekreativnih i naprednih vježbača, uvidio sam da su najčešći razlozi zbog kojih mnogi počnu s treningom u teretani – mršavost, gojaznost i opća slabost tijela kao posljedica loše prehrane i fizičke neaktivnosti te zdravstveni problemi od kojih su najčešći bolovi u leđima te ozljede koljena.

Treneri u teretani su nakon liječnika, kirurga i fizioterapeuta posljednja karika u lancu rehabilitacije kod ljudi koji se oporavljaju od raznih ozljeda zglobova. S druge strane kod onih koji žele ili trebaju povećati mišićnu masu ili izgubiti višak masnih naslaga, fitness treneri su najčešće jedini stručnjaci koji im pomažu kod postizanja tih ciljeva.

>>> Facebook stranica fitness kluba Aurora

Ukoliko imate pitanje za Borka, slobodno mu se javite na email fitnessklubaurora@gmail.com – na neka pitanja će odgovarati u narednim člancima.

Borko Ban je bodybuilder i glavni trener u fitness klubu ‘Aurora’ Čakovec. Studirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na smjeru Fitness. Imao je uspjeha i u natjecateljskom bodybuildingu na tridesetak natjecanja u periodu od osam godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije