Zrinskice u lokalnom derbiju kod Koke

Nakon gotovo tri tjedna prvenstvene pauze zbog obaveza seniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske koje su odigravale kvalifikacijske utakmice za plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo nastavlja se prvenstvo 1. Hrvatske rukometne lige za žene. Lokalni derbi s Kokom najavljuje čakovečki strateg Željko Golik:

‘Zrinski je u seniorskoj reprezentaciji imao svoju igračicu Paulu Posavec koja je pobjedom protiv Crne Gore u Splitu gotovo osigurala plasman na Europsko prvenstvo,a u juniorskoj reprezentaciji Zrinski je imao tri igračice i to Stelu i Paulu Posavec i Ana Mariju Maljak koje su velikim uspjehom i učinkom dale doprinos plasmanu juniorske reprezentacije na svjetsko juniorsko prvenstvo. Kvalifikacije su se odigravale u Đurđevcu, a Hrvatska je ostvarila tri pobjede i to redom protiv Norveške, Švicarske i Grčke.

U petak 25. ožujka s početkom u 20:00 sati se u varaždinskoj Areni odigrava utakmica 20. kola 1. Hrvatske rukometne lige za žene između Koke i Zrinskog. To je već četvrta prvenstvena utakmica ovih klubova od kada su Zrinskice ostvarila plasman u najviši Hrvatski rukometni rang.

U prvom dijelu sezone Zrinski je na svojem parketu iznenađujuće pobijedio favoriziranu Koku rezultatom 31:29 tako da domaćin s velikim iščekivanjem dočekuje Međimurke. Zrinski u svojim redovima ima određene zdravstvene poteškoće zbog bolesti i povreda (Maljak, Ivačić, Balić), ali sve igračice koje će nastupiti željno očekuju utakmicu.

Svi navijači Zrinskog pozvani ste da svojim navijanjem i bodrenjem pomognete da se pokuša ostvariti pozitivan rezultat. Mora se napomenuti da je pobjedom u Čakovcu protiv Dugog Sela osiguran opstanak u 1. HRL za žene tako da se utakmica u Varaždinu igra za prestiž. Uvijek je lokalni derbi imao svoju dodatnu draž kako na terenu isto tako i na tribinama.’

Zbog odlaska kadetske ekipe na završnicu u Umag od 31. ožujka do 3. travnja utakmicu 21. kola 1. HRL – žene ŽRK Zrinski – RK Trešnjevka odigrat će se u srijedu, 30. ožujka u 19.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije