PLK Pozoj najuspješniji klub u Trogiru

Powerlifting klub Pozoj Čakovec nastupio je na svom prvom natjecanju koje se održalo tijekom vikenda u Trogiru i okupilo preko stotinu powerliftera iz Hrvatske i Slovenije. Međimurski powerlifteri su se posebno iskazali i sa 6 osvojenih pehara u apsolutnom poretku bili najuspješniji klub natjecanja. Uspjeh je time veći što je mnogima to nek prvi nastup koji je poslužio za stjecanje iskustva, ali i u svrhu priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati u Zadru krajem svibnja.

Za Pozoj su prvog dana, u sklopu powerliftinga, nastupili kadeti Renato Lučić koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji do 105kg s ostvarenim totalom od 535kg i Dino Hrašćanec koji je s totalom od 415 kg bio drugi u kategoriji do 120 kg. Renato je s ovim totalom ukupno bio i drugi kadet natjecanja i kući ponio pehar za apsolutnog viceprvaka.

U klubu su posebno ponosni na svoje natjecateljice pa je tako u Trogiru nastupila i Ana Baša u konkurenciji juniorki i s totalom od 190 kg u kategoriji do 52kg bila prvakinja kategorije, ali i apsolutna juniorska prvakinja natjecanja.

Najjuniorka Ana Baša

U juniorskoj konkurenciji nastupali su Lovro Hamer u kategoriji do 83 kg i s totalom od 427,5 kg zauzeo drugo mjesto i Marin Goričanec do 93 kg koji je s totalom 530 kg bio četvrti. Od seniora su u katgoriji do 74 kg nastupali Stiven Ključarić koji je unatoč ozljedi s totalom 455 kg osvojio treće mjesto i Goran Karamarković s totalom 565kg bio prvi, ali i apsolutni seniorski viceprvak te tako osigurao treći pehar za Pozoj prvog dana natjecanja.

Tandem Ključarić – Karamarković

Drugog dana se održavalo natjecanje u bench pressu u kojem su nastupali kadeti: Erik Žižek kategorija do 74 kg i s podignutim benchom od 100 kg postao prvak kategorije i apsolutni kadetski prvak i Martin Slaviček, najmlađi natjecatelj turnira s tek 15 godina, u kategoriji do 83 kg i s podignutih 95 kg bio prvak kategorije i ukupni kadetski viceprvak.

Zlatni kadeti Žižek i Slaviček

U juniorskoj kategoriji je Marin Goričanec s podignutih 135 kg u napetoj borbi i konkurenciji ponovno bio četvrti, iako je uspio podići veću kilažu u benchu nego prvog dana kada je nastupao u sklopu powerliftinga što je također izniman uspjeh. Goran Karamarković je ponovio rezultat s državnog natjecanja i s 157,5 kg ponovno bio prvak kategorije i apsolutni seniorski viceprvak. Nažalost 160 kg kojih je pokušao u trećem pokušaju ovoga puta nije išlo.

Uz najmlađeg natjecatelja turnira za Pozoj je nastupio, u konkurenciji master 2 do 83 kg, i najstariji natjecatelj dana g. Ivan Lesjak koji je osvojio prvo mjesto i sa 112 podignutih kilograma popravio svoj osobni rekord i time dokazao mladima da je powerlifting sport za sve generacije te da se upornim radom uvijek može napredovati.

Ivan Lesjak sa 112 kg popravio osobni rekord

PLK Pozoj zahvaljuje svima na velikoj podršci, a pogotovo onima koji su i materijalno pomogli da se ovo natjecanje realizira. U prvom redu Zajednici sportova Grada Čakovca na kombiju te tvrtkama Inox Babić, Međimurske vode, BAT i Nova klimatehnika. Pozoji su već u teretani i naporno rade za nove pobjede, prije svega one vlastite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije