Paula i Stela Posavec odvele Hrvatsku do slavlja

Hrvatske juniorke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo odradile su odlično. Tri dana i tri pobjede u Đurđevcu pokazale su da se dobro radi, da je odlična atmosfera u ekipi, ali naravno da ima i mjesta za napredak. Posljednjeg dana natjecanja pala je i Grčka unatoč malo nervoznijem startu.

Dobro je u susret ušla Grčka i na početku zadavala probleme Hrvaticama stoga je već u devetoj minuti klupa zvala time-out pri rezultatu 3:1 za Grčku. Nakon minute odmora krenule su bolje juniorke i preko sestara Posavec izjednačile na 3:3. Zaredalo se nekoliko grešaka kod obje strane i mrežu se bivale mirnima punih pet minuta kada post od pogodaka prekida Zygoura za 4:3 Grčke. Stela Posavec s linije sedam metara ponovno poravnava na 4:4 i izjednačena igra zadržala se sve do isteka 30. minute kada je na semaforu bilo 8:8.


Igra u egalu nastavila se i prvih deset minuta nastavila, a tada su se probudile Hrvatice te preko Nikoline Zadravec i Antonije Oremović otišle na +3 (15:12). Iz minute u minutu prednost naših djevojaka je rasla i koncentriranije su privodile utakmicu kraju. Tri minute prije kraja susreta Stela Posavec postavlja 22:14 i tako osigurala slavlje te plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji s prvog mjesta u skupini.

Hrvatsku je do slavlja vodila Paula Posavec s osam pogodaka, dok je njih šest dodala Stela Posavec. Kod Grčke najefikasnija je bila Agni Zygoura s osam zgoditaka.

Hrvatska je s tri maksimalne pobjede kvalifikacije zaključila na prvom mjestu i tako izborila plasman na Svjetsko prvenstvo. Put u Rusiju osigurala je i drugoplasirana Norveška s četiri boda, a na trećoj poziciji ostala je Grčka s dva boda. Posljednja je Švicarska bez osvojenog boda, donosi portal hrs.hr.


Rezultati kvalifikacijskih susreta:
Hrvatska – Norveška 24:17 (9:7)
Hrvatska – Švicarska 33:18 (19:4)
Hrvatska – Grčka 22:16 (8:8)

HRVATSKA: Ećimović, Krmpotić, Zadravec 2, Boras, Posavec P. 8 ,Oremović 1, Šenvald 2 , Zagorščak , Kalaus L. , Posavec S. 6, Čalušić 1, Kalaus D. 1, Galetić , Pavković 1, Ljubičić , Židek
Sedmerci: 5/7, Isključenja: 14 min.
Trener: Silvio Ivandija

GRČKA: Kepesidou, Gkatsziou 3, Liouri, Tsaousidou 1, Tsitlakidou, Stougiannidou, Kalmokidou 3, Manda, Mania, Ratsika, Argyropoulou, Lazaridou, Pavlou 1, Zinounidou, Zygoura 8, Szrantakou
Sedmerci: 2/3, Isključenja: 8 min.
Trener: Christos Tzouvaras

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije