Odbojkaši Centrometala bolji od zagrebačke Mladosti

Sjajna i kvalitetna utakmica u Nedelišću. Isto tako i bodovno iznimno značajna za obje momčadi. Mladost je htjela zadržati prvo mjesto u konkurenciji Kaštelana, Centrometal je htio bodovno pobjeći Sisku u borbi za treće mjesto.

Centrometal je mnogo bolje krenuo u utakmicu i poveo 6:3. Na tehničkom odmoru je 12:8. No gosti se ne predaju i prvi puta vode 17:16. Od tada gosti drže stalnu prednost. Domaći su sami krivi zbog propuštene prednosti, dva puta im je pala druga lopta, bili su i dva puta u mreži kad su se obranili. Gosti imaju i 21:19. Tada trener Kovačić ubacuje na servis Gotala koji odlično koristi priliku i sjajnim servisima Centrometal opet dovodi do vodstva 23:21. Potom se do kraja seta igra poen za poen. Zadnju loptu smečira Bogdanović, lopta u bloku lagano dira Strahiju i prvi set ide Centrometalu 25:23.

Osokoljeni Centrometal odlično ulazi u drugi set. Prvo Kurteš servisima radi prednost 3:0. Nakon toga ona raste do 11:4. Trener gostiju Mišin promjenama u svom sastavu pokušava nešto okrenuti, ali to mu ne polazi za rukom. Centorometal na krilima sjajnog Prlića uzima set 25:16.

Kad su domaći poveli u trećem setu 10:6 činilo se da im se smješi maksimalna pobjeda. No Mladostaši se sa time ne mire. Poravnato je već kod 12:12. Previše promašenih servisa domaće momčadi i odličan Peterlin na drugoj strani donose potpuni preokret. Na kraju Mladostaši lagano uzimaju set 25:19.

Nastavila je Mladost u istom tempu i četvrti set te povela 3:0. No tada se domaći bude. Opet odlično igraju u svim segmentima i vode već kod 8:7. Odličnim servisima Bogdanovića prednost raste na četiri poena. Kasnije je ista prednost kod 20:16. No nakon odličnih servisa Nikačevića gosti poravnavaju na 20:20. Ulazi se u neizvjesnu završnicu. Nakon bloka Prlića Centrometal realizira sve svoje napade nakon prijema i rješava susret s 25:23. Zadnji prolaz Kurteša.

OKM CENTROMETAL – HAOK MLADOST ZAGREB 3 : 1 (25:23, 25:16, 19:25, 25:23)
NGC Aton Nedelišće, gledatelja 100
Suci: Vurušić, Detelj (oboje Varaždin)
Centrometal : Čičković 10, Marciuš, Puđa, Kurteš 14, Gotal 1, Juras, Vuk, Ščerbakov 3, Palnikaš 5, Posavec, Prlić 22, Bogdanović 19 (trener Kovačić)
Mladost: Pribanić, Kos, Nikačević 8, Hanžić, Mrakužić, Strahija, Vujović 5, Šmitlehner 3, Peterlin 19, Marelić 2, Zelenika 9, Rendić 17 (trener Mišin)

Gledano cijeli susret Centrometal je bio znatno bolji u servisu i prijemu. U direktnim servis poenima bilo je 6:1 za domaće, uz to libero Posavec i primači Kurteš i Bogdanović u prijemu su bili sjajni i omogućavali svom tehničaru razigravanje svih napadača. To je na kraju bila i prevaga u susretu.

Ovom pobjedom Centrometal je na trećem mjesto pobjegao Sisku koji je poražen u Kaštelama 3:1. Prva sada Kaštela koja ima 19 bodova, druga je Mladost sa 16, treći Centrometal s 8 bodova, četvrti Sisak s 5 bodova.

U narednom kolu Centrometal je opet domaćin. U subotu 27. veljače dočekuju Sisak. Utakmica počinje u 17:30 sati u dvorani Aton. Utakmica sezone za Međimurce, pobjedom bi došli na prag osvajanja trećeg mjesta prije doigravanja. Stoga očekuju i veliku podršku s tribina. I na ovom susretu koji je igran u vrlo ranom terminu Centrometal je imao dobru potporu vjernih navijača, a protiv Sišćana očekuje da to bude još glasnije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije