Stolnotenisačima druge ekipe Donjega Kraljevca nagrada za fair play za 2015.

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije u četvrtak je na proglašenju najboljih sportaša Međimurja među ostalim dodijelila i nagradu za fair play, koju su zasluženo dobili stolnotenisači druge ekipe Donjega Kraljevca.

Oni su 21. veljače prošle godine u 13. kolu 3. županijske lige kao domaćin trebali igrati protiv Čakovca 4. Međutim, u dogovorenom terminu Čakovčani se ni nakon 30 minuta čekanja nisu pojavili u dvorani pa su o tome na propisan način, slanjem zapisnika sa svojom postavom, obavijestili voditelja liga. Provjerom je utvrđeno da je do toga došlo greškom voditelja ekipe Čakovca 4 pa je po Propozicijama Županijskih liga Donji Kraljevec 2 tu utakmicu trebao dobiti 10:0 bez borbe, a Čakovec 4 bi se uz gubitak bodova trebao kazniti još i jednim minus bodom.

Međutim, Kraljevčani su pristali da se utakmica ipak naknadno odigra, a njen rezultat je glasio 5:5 pa je svaki od suparnika osvojio po jedan bod. U istoj ligi igrala je i prva ekipa Donjega Kraljevca, kojoj je Čakovec 4 bio izravni konkurent za spas od ispadanja, i koja je na kraju s dva boda manje od Čakovca 4 i ispala.

Da Donji Kraljevec 2 nije pristao na naknadno odigravanje utakmice s Čakovcem 4, Donji Kraljevec 1 i Čakovec 4 prvenstvo bi završili s istim brojem bodova i kraljevski prvotimci bi se spasili od ispadanja zbog boljih rezultata u međusobnim susretima, a ispali bi Čakovčani.

Drugu ekipu Donjega Kraljevca u prošloj je sezoni vodio Roberto Miketek, a uz njega u sastavu su bili još Mario Glavak, Marko Ružić i Mario Matić, kojima čestitamo na fair play potezu, kojim su i zaslužili nagradu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije