Alen Moharić: ‘Gledatelji će biti iznenađeni kako se igra ženski nogomet ‘

Od danas (petka) do nedjelje u Čakovcu i Nedelišću se igra dvoransko malonogometno zimsko prvenstvo 1. HNL za žene. Uputili smo nekoliko pitanja Alenu Mohariću iz komisije za ženski nogomet, ‘domažinu’ prvenstva ispred HNS-a i komisije za ženski nogomet.

eMedjimurje: Kako to da je za dvoransko prvenstvo određeno baš Međimurje?
Moharić: Već prošle godine na 1. dvoranskom prvenstvu u Osijeku smo odlučili da će svaka regija u Hrvatskoj, odakle su klubovi, biti domaćin prvenstva, tako da smo se ove godine u komisiji za ženski nogomet u HNS odlučili da bude ovogodišnje dvoransko prvenstvo u Međimurju, regije iz koje dolaze dva ženska nogometna kluba, Katarina Zrinski i Trnava, pa su oni u neki mjeri i ‘domaćini’ prvenstva.

eMedjimurje: Kakav odaziv publike očekujete?
Moharić: Ženski nogomet je u velikoj ekspanziji u Europi, mislim da se i kod nas počeo polako ‘buditi’, jer do prije par godina, da smo iskreni baš nitko nije polagao pažnju na ženski nogomet , međutim ovih par zadnjih sezone radimo, vidimo pomake u razvoju i kvaliteti ženskog nogometa u Hrvatskoj. Iskreno rečeno, klubovi se bore na sve moguće načine kako zatvoriti financijske i kadrovske konstrukcije, jer putovanja i logistika je jako skupa u 1. ligi.

Na ovom prvenstvu će se predstaviti trenutno sve najbolje igračice koje nastupaju u hrvatskoj 1. ligi. Kao što znate, ŽNK Osijek već godinama dominira u ženskom nogometu, no i ostali klubovi, napominjem i naši međimurski klubovi, polako se približavaju po kvaliteti Osijeku, tako da je ovogodišnje prvenstvo 2015/2016 jako izjednačeno što se tiče rezultata na tablici.

Mislim da će klubovi prikazati pravu malu reviju nogometa ovog vikenda i da će poneki gledatelji biti podosta iznenađeni kako se igra ženski nogomet.

eMedjimurje: Koliki je značaj ovog događaja za Međimurje?
Moharić: Svaki važni sportski događaj jako je bitan za promociju nogometa, sad je samo stvar promocije i marketinga i prepoznavanosti, mi koji organiziramo učinit ćemo sve što je u našoj moći da obavijestimo, pozovemo što više gledatelja, direktno, pomoć očekujemo i od županijskog međimurskog saveza, koji na čelu s predsjednikom i IO podupire organizaciju ovog prvenstva.

eMedjimurje: Koliko ste zadovoljni razvojem ženskog nogometa u Međimurju?
Moharić: To je zanimljivo pitanje koje se danas dosta postavlja u ženskom nogometu, ja mislim da se u našoj županiji više nego dobro radi s djevojčicama, gdje je potrebno istaknuti g. Hrvoje Goričanca – regionalnog instruktora za ženski nogomet – Regija Sjever – HNS, koji prema najnovijim podacima tjedno trenira s više od 100 djevojčica u pilot projektu HNS-a razvoja ženskog nogometa nadziranog od UEFE, čiji cilj je naučiti djevojčice osnovama nogometne igre, a poslije ih preusmjeriti u naša dva kluba, ŽNK Trnava i ŽNK Katarina Zrinski, gdje mogu nastaviti svoj nogometni put.

Htio bi pohvaliti i suradnju sa županijskim nogometnim savezom koji podržava razvoj ženskog nogometa u Međimurskoj županiji i koji također priprema određene promjene u smislu približavanja i razvoja ženskog nogometa u našoj županiji, a više o tome saznat ćete uskoro.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije