Godišnje priznanje Franjo Punčec

Večeras u četvrtak od 19:00 sati u Hotelu Park u Čakovcu Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije organizira proglašenje najboljih sportaša i ekipa za 2015. godinu. Uz to proglašenje nagrade će dobiti perspektivni sportaši, bit će dodijeljena nagrada za fair – play Sekcije sportskih novinara Međimurja te posebne nagrade za sportaše invalide.

Bit će dodijeljeno i pet godišnjih nagrada Franjo Punčec, najviša županijska godišnja sportska priznanja. U nastavku donosimo imena nagrađenih i zašto su zaslužili ta priznanja.

VLADIMIR KRAMAR

Više od 35 godina u rukometu najprije kao igrač u više Međimurskih klubova (RK Beton Prelog, RK Zrinski Čakovec, RK Mala Subotica, RK Pribislavec, RK Nedelišće), kasnije kao sudac i sad kao nadzornik. Od 2008. godine obavlja poslove tajnika Rukometnog međimurskog saveza.

Sudjelovao u Organizacijskim odborima za Svjetsko prvenstvo za žene 2003. i juniore 2014. Aktivan i u svim drugim događajima vezanim uz rukometna događanja u Gradu Čakovcu odnosno u Županiji. Unatrag dvije godine obnaša dužnost Voditelja liga 1.HRLD dječaci “A” 2002.-2003. godište i 1.HRLD dječaci “B” 2004. – 2005. godište.

NADA HOBLAJ

Nada Hoblaj preko 20 godina aktivno djeluje na području sportske rekreacije (kao volonter), te je u tom razdoblju doprinjela za značajan razvoj sportske rekreacije u gradu Mursko Središće, Međimurskoj županiji i RH.

Kao član inicijalnog odbora zaslužna je za osnivanje Udruge. Članica je udruge sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće od osnutka. Svojim predanim radom doprinijela je promidžbi sportske rekreacije u Udruzi, kao i na lokalnoj i regionalnoj zajednici. Afirmirana je i uvažena dopredsjednica Udruge i članica Upravnog odbora USR Sport za sve Mursko Središće. Jedna je od prvih polaznica seminara za voditelje sportske rekreacije Udruge.

Svojim djelovanjem u proteklom razdoblju utjecala je na stvaranje materijalnih, kadrovskih i drugih uvjeta za nesmetano provođenje sportske rekreacije u gradu Mursko Središće i šire.

Desetak godina prije osnivanja Udruge aktivno sudjeluje u svim vidovima sportskih aktivnosti u gradu Mursko Središće. Dugogodišnji je aktivan i zapažen sudionik Ožujskih susreta žena Hrvatske. Sudjeluje i aktivan je suorganizator u svim aktivnostima koje organizira Udruga, kao i Festivalima i turnirima na na nivou Međimurskog i Hrvatskog saveza sportske rekreacije.

Posjeduje organizacijske sposobnosti te dugogodišnje iskustvo u vođenju i realizaciji programa rada Udruge, Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” i HSSR “Sport za sve”. Aktivna je u društvenom životu grada Murskog Središća tako da je i cijenjena od mještana.

Zbog kontinuiranog kvalitetnog rada u razvoju i unapređenju sportske rekreacije u Međimurju dodijeljena su joj najviša priznanja i nagrade Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve” i Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve – Medalja za razvoj i unapređenje sportske rekreacije.

Članica je u više mandata Upravnog odbora Međimurskog saveza sportske rekreacije Sport za sve i Skupštine Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

ANTUN MIKAC

Antun Mikac rođen je 07.06.1949. u Totovcu. Odbojku je zavolio i zaigrao od najranije mladosti jer se ona već tada igrala u njegovom rodnom mjestu. Najveći dio svoje igračke karijere proveo je u svom matičnom klubu OK Totovec. Igrao je i za OK Građevinar koji je bio klub građevinskog kombinata, te za OK Mladost iz Vularije. Nastupao je na građevinskim sportskim igrama gdje je sa ekipom GK Međimurje više puta bio prvak Hrvatske.

Antun Mikac je još značajni kao sportski djelatnik. Godine 1979. položio je ispit za gradskog odbojkaškog suca, a 1989. za regionalnog suca. U suđenju je bio aktivan sve do 2010. Kao trener je vodio mlađe uzraste u OK Totovec od 1980., a i danas je aktivan u radu s mladima. Seniorsku ekipu OK Totovec vodio je više puta. Kad je OK Totovec 2002. godine ušao u 2. hrvatsku ligu centar bio je trener prve ekipe do 2005.

Također je duže vrijeme vodio i žensku ekipu OK Totovec. U OK Totovec bio je predsjednik kluba u jednom mandatu, a od 1982. do 2002. bio je tajnik kluba. U odbojkaškom savezu Međimurske županije bio je predsjednik u jednom mandatu, a kao tajnik je radio ukupno 20 godina. Trenutno je član Izvršnog odbora OSMŽ, član natjecateljske komisije OSMŽ, član izvršnog odbora OK Totovec i član Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Čakovca.

SANJA DELLADIO

Sanja Delladio rođena je 23.12.1965. sa stanom u Prelogu, Ivana Meštrovića 2. Od prvog razreda osnovne škole trenirala je sportsku gimnastiku i rukomet. Srednju školu pohađala je u Zagrebu gdje je u rukometnom klubu Trešnjevka trenirala i igrala rukomet.

Nakon srednje škole upisala je Fakultet fizičke kulture u Zagrebu, smjer rekreacija. Povratkom u Prelog vodila je rekreaciju žena – tjelesno vježbanje. U okviru svog radnog mjesta svakodnevno brine, skrbi i pomaže u razvoju i unapređenju sporta u sklopu sportskog objekta Nacionalni gimnastički centar Aton Nedelišće.

Vrlo je kreativna, posjeduje sposobnost vođenja i upravljanja, prilagodljiva je i sposobna raditi u internacionalnom i multikulturalnom okruženju. Ambiciozna i uporna. Aktivno govori engleski jezik. Svojom marljivošću i odgovornošću u realizaciji zacrtanih ciljeva doprinosi razvoju sporta, a pogotovo gimnastičkog kluba i ostvarivanju vrhunskih rezultata naših gimnastičara. Omiljena među sportašima, trenerima, roditeljima i zaposlenicima.

Uključuje se volonterski u sve planirane i dogovorene aktivnosti gimnastičkog kluba gdje postiže kvalitetne rezultate što doprinosi razvoju i unapređenju sportske gimnastike u Međimurju i postizanju vrhunskih sportskih rezultata. Sudjelovala je u organizaciji i provedbi četiri Svjetska kupa u gimnastici održanih u Osijeku. Cijela obitelj uključena je u sportske aktivnosti.

Aktivna je članica Izvršnog odbora gimnastičkog kluba u više mandata, a volonterski obavlja knjigovodstveno-financijske poslove i vodi blagajničke poslove. Šest godina obnašala je dužnost tajnice rukometnog kluba Beton Prelog, a 26 godina aktivna je u tom klubu gdje od prošle godine ponovno obnaša dužnost tajnika. Za svoj doprinos više puta pohvaljivana i nagrađivana. Najviše priznanje gimnastičkog kluba Medalja za razvoj i unapređenje sportske gimnastike u Međimurju dodijeljena joj je 2006. godine.

STJEPAN KORAJ

Rođen 18.08.1957., Lopatinec sa stanom u Rudolfa Horvata 10, 40000 Čakovec , po zanimanju diplomirani ekonomist. Sredinom sedamdesetih godina jedan od osnivača i aktivnih članova sportskog društva Goran iz Lopatinca, prethodnika današnjih sportskih udruga na području današnje općine Sveti Juraj na Bregu.

1975. godine počinje se aktivno baviti atletikom, prvenstveno trčanjem na duge pruge. Član AK Sloboda iz Varaždina te uspješan natjecatelj na brojnim utrkama. Sredinom devedesetih jedan od osnivača i predsjednik planinarskog kluba Extrem iz Čakovca. Organizator i učesnik brojnih planinarskih ekspedicija : Siera Nevada, Grosglockner, Mont Blanc, Monte Rosa, Aconcagua, Kilimanjaro…. Višegodišnji uspješni učesnik Hrvatske treiking lige. Natjecatelj u olimpijskom triatlonu na prvenstvu RH

U četrdeset godina aktivnog bavljenja atletikom , učestvovanjem u više od 2000 raznih utrka od srednjeprugaških do supermaratona u mnogome doprinio da je danas Međimurje predvodnik u Hrvatskoj u organiziranju brojnih takmičenja , kako za najmlađe tako i za veterane. U veteranskom trčanju osvajao brojna priznanja na domaćim i inozemnim takmičenjima : višestruki prvak države i Balkana.

Aktualni je rekorder države u više kategorija u veteranskom natjecanju. Duže od 25 godina kao donator i sponzor raznim sportskim udrugama, napose u atletici. Aktualni predsjednik AK Međimurje iz Čakovca, Međimurskog atletskog saveza, član Skupštine Zajednice sportova Međimurske županije i član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije