FOTO: Marko Horvat (13) – mladi ribolovac sa svjetskim iskustvom

>> FOTO: Marko Horvat (13) – mladi ribolovac sa svjetskim iskustvom

Na godišnjoj skupštini ŠRD-a ‘Som’ Kotoriba dosta se je govorilo o mladima i potrebi pomlađivanja društva. Tako je Drago Filipašić, predsjednik Natjecateljske komisije društva, između inog istaknuo:

– Bez obzira na rezultate koji su do sada postignuti, kadeti su bili prvaci i viceprvaci države, ove godine nismo imali ekipu juniora na županijskom kupu. Uz seniore na županijskom kupu natjecali su se samo kadeti: Lovro Radmanić, Marko Horvat i Pavel Sabolić pod vodstvom Ivice Jakupaka i roditelja osvojili su odlično prvo mjesto. Tim plasmanom stekli su pravo nastupa na finalu Hrvatskog kupa za kadete.

Završnica Kup-a kadeta održana je u Virovitici na tamošnjim ribnjacima od 3. do 5. srpnja 2015. godine. Uz natjecanje obavezno je kampiranje za sve natjecatelje. U dva dana natjecale su se 23 ekipe kadeta iz cijele Hrvatske koje su to pravo stekle kroz izlučna natjecanja. Spomenuti kadeti su ekipno bili treći, a pojedinačno Horvat treći, Radmanić šesti i Sabolić trideset i sedmi. Svaka čast klincima! – rekao je Filipašić.

Ligu mladeži HŠRS-a koja je ujedno i izlučna za sastav reprezentacije Hrvatske za 2015. godinu lovio je u kategoriji U-14 Marko Horvat. Svojim drugim nastupom u toj ligi Marko je pokazao da, uz više ozbiljnosti, može postići dobre rezultate. Od šest natjecanja osvojio je ukupno prvo mjesto i tako se plasirao u reprezentaciju mladeži HŠRS-a za nastup na Svjetskom prvenstvu u Srbiji. Reprezentacija je osvojila odlično četvrto mjesto, a Marko je pojedinačno bio dobar 17.

U drugom dijelu natjecanja Marko je opet uvjerljivo osvojio prvo mjesto te se plasirao u reprezentaciju mladeži HŠRS-a. Svjetsko prvenstvo će u 2016. godini biti u Portugalu te očekujemo još bolji Markov plasman. – Marko Horvat sada se jedini iz “Soma” natječe u ligi HŠRS-a u kategoriji U-14. Opet ima nade da naš klinac iz Kotoribe bude i dalje u mladoj ribičkoj reprezentaciji Hrvatske – dodao je dalje Filipašić.

Mladom Marku su prisutni na skupštini uputili spontani pljesak, a pljesak je dobio i u trenutku kada mu je predsjednik Jakupak dodijelio zahvalnicu za sve postignuto u društvu, a tek mu je 13 godina. Marko je inače učenik 7.b razreda OŠ-e Jože Horvata Kotoriba, a svoja je ribička znanja stjecao uz tatu Ivicu jednog od najboljih kotoripskih sportskih ribolovaca i donedavnog predsjednika “Soma”. Valja spomenuti kako je Markove uspjehe prepoznala Općina Kotoriba koja ga je prošle godine nagradila Zahvalnicom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije