Pan kup 2015: Podravski list bolji u odličnom finalu od Automobila Lončar

>> mali nogomet Varazdin Pan kup 2015: Podravski list Automobil Loncar

Finalni dan Zimskog prvenstva Pan kup Varaždin u malom nogometu donio je mnoštvo uzbuđenja, a sve je završilo velikim finalom u kojem su se susreli Podravski list Teatro i Automobil Lončar & Ducati. Nakon odlične utakmice pobjedu je u produžecima izborila ekipa Podravskog lista. Veteranski pobjednik je ekipa Caffe bar Stars, koja je pobijedila Bilikum, također u vrlo neizvjesnoj utakmici.

Iako se očekivalo tvrdo finale, krenulo je obostrano otvoreno na obje strane, a nakon nekoliko uvodnih prigoda Dario Ribić već u 7. minuti pogađa za vodstvo Automobila Lončar. Samo nekoliko minuta kasnije, Podravski list Teatro poravnava omjer, a strijelac je bio Sven Horvat, nakon odlične akcije Zagrepčana. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak igre donosi sličan omjer na terenu, visok tempo utakmice, mnogo trke, borbe, možda nešto veću terensku inicijativu Automobila Lončar, ali Podravski list Teatro je odlično stajao u polju. Do kraja se tako rezultat nije mijenjao, pa je susret otišao u produžetke (2 puta po 5 minuta).

Ključan detalj utakmice, kako se kasnije pokazalo, dogodio se pretkraj prvog produžetka, kada Podravski list u jednoj polukontri probija po lijevoj strani, a na pravom mjestu, na drugoj stativi, stoji odlični Davor Kanjuh za vodstvo Podravskog lista.

U drugom produžetku Lončari su prisiljeni zaigrati s vratarem kao igračem, ali rizik im ne donosi previše, već pogodak na drugoj strani, kada Dominik Zeko pogađa za 3:1.

Davor Kanjuh proglašen je i najboljim igračem turnira, najbolji strijelac bio je Bruno Piskać iz Automobila Lončar, a najbolji vratar super-iskusni Mario Švigir iz Big Banga.

Velikom finalu prethodilo je sjajno veteransko finale, u kojem se domaća ekipa Caffe bar Bilikum (Šafarić, Tot, Žganec, Kovačević) susrela s ekipom Caffe bar Stars & Krovišta Bosilj & LA-GO keramika, koju je vodio i posložio Nino Možanić, a za koje su nastupali Hertl, Morina, Đulvat, Čivrag, Suvajac, Švigir. Već u prvoj minuti Bilikum je imao odličnu šansu, no Mario Kovačević se spleo pred Švigirovim golom.

Gosti su do poluvremena ipak bili spretniji, pa su s dva gola otišli na odmor, prvo je Šafarić nespretnim autogolom dao prednost Možanićevoj ekipi, a samo par minua kasnije Dino Kovač je strijelac za 2:0. Oko sredine drugog poluvremena Bilikumovci su zaigrali i s vratarem u polju (Žganec), a rezultiralo je to i golom Nikole Melnjaka za 2:1 (24). A onda i prava “drama” u samo jednu minutu.

Napori Bilikuma urodili su plodom kada je Šol samo minutu prije kraja poravnao omjer. Tridesetak sekundi prije kraja, kada se već činilo da će utakmicu odličiti produžeci, iskusni Čivrag postiže pogodak, a u posljednjim sekundama Suvajac presjeca loptu i pogađa ispražnjen gol za konačnih 4:2.

Brončanu medalju kod veterana osvojio je OPG Radiček & Niko trade, pobijedivši NK Sračinec rezultatom 5:3, iako su Srakari poveli 2:0 na samom početku, nakon dva gola Ratka Levanića. Tek minutu i pol prije kraja, OPG Radiček poravnava omjer, a u produžecima su uspješniji, te s tri gola Marijana Salajca privode utakmicu kraju u svoju korist.

Treće mjesto u konkurenciji seniora osvojio je ovogodišnji finalist Kutije Šibica, zagrebački Big bang team, koji je svladao Aso Ponos, momčad sastavljenu od iskusnih zagorskih haklera, ranijih godina i pobjednika varaždinskog turnira. Bila je to neizvjesna utakmica, a presudio je tek jedan gol, točnije autogol, koji je u vlastitu mrežu pospremio Josip Nimac, tako da je Big bang team slavio rezultatom 1:0.

Finalni dan (Rezultati)

Seniori
Finale:
Automobil Lončar & Ducati – Podravski list Teatro 3:1 (produžeci) 1:1 (1:1)
Za 3. mjesto:
Big bang team – Aso ponos 1:0 (1:0)

Veterani
Finale:
Caffe bar Stars & Krovišta Bosilj & LA-GO keramika – Caffe bar Bilikum 4:2 (2:0)
Za 3. mjesto: OPG Radiček & Niko trade – NK Sračinec 5:3 (produžeci) 2:2 (1:2)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije