Adventska događanja u III. osnovnoj školi Čakovec

>> Adventska događanja u III. osnovnoj školi Čakovec

Advent ili Došašće je vrijeme prije Božića. Vrijeme priprave kada sve odiše božićnim raspoloženjem i ukrasima. Ove godine pripreme u III. osnovnoj školi Čakovec započele su u prvom tjednu došašća. Trebalo je uvježbati orkestar, zbor, napraviti pozivnice za priredbu, osmisliti i uvježbati priredbu i ukrasiti bor.

Vrhunac adventske pripreme zbio se u petak, 18. prosinca. U školi je održana tradicionalna božićna priredba pod naslovom “Radost svijetu”. Kako i biva, na priredbi je prisustvovao velik broj roditelja s djecom te sadašnji i bivši djelatnici škole.

Priredba je započela donošenjem betlehemskog svjetla kojeg su donijeli mladi izviđači. Nastavila se uz prigodne recitacije, poznate božićne pjesme u izvedbi tamburaškog orkestra i zbora, pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Marine Korunek te plesne točke u izvedbi učenika nižih razreda.

Poziv na priredbu osmišljen je kroz plakat. Plakat su uradili učenici Aleksandar Andy Katić iz 8. a, Una Krauthaker i Ela Vabec iz 6. b razreda. Autor foto inastalacije “Djeca djeci” je učenik 8. a razreda Tin Pongrac, a sve pod mentorstvom Marije Šilec, učiteljice likovne kulture.

Priredba nas je uvela u nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije