FOTO: Mladi glazbenici ispunili srca mještanima Kotoribe

>> FOTO: Mladi glazbenici ispunili srca mješanima Kotoribe

Da Kotoriba ima nadarene mlade umjetnike dokazao je koncert Mladi glazbenici Kotoribe koji je u nedjelju, 13. prosinca u kotoripski Dom kulture privukao veliki broj mještana pa se tražila stolica više. I nije im bilo žao.

Jer su u 80 minuta programa imali prilike uživati u njihovoj prekrasnoj glazbi koju su im dočarale njihove vrijedne i uvježbane ruke i glasovi. – ‘U tami mojih snova bukti glazba kao lava, ugasle oči moje slute – to je samo iskra koja spava.’ Ponukani ovim stihovima nastojat ćemo probuditi iskru glazbe u svakome od vas. U srcima naših mladih glazbenika ta iskra tinja od njihovih glazbenih početaka, oni samo održavaju taj plamen – poručile su na samom početku modreatorice programa Dajana i Magdalena koje su također odlično odradile voditeljski dio zadatka.

U ime organizatora, OŠ Jože Horvata Kotoriba, prisutne je pozdravila ravnateljica Snježana Matoš, prof. koja je kazala kako se Škola i Kotoriba mogu ponositi mladim glazbenicima koje imaju. Poznato je da glazba oplemenjuje, a interes učenika je velik pa je najavila kako imaju u planu da s radom u toj školskoj ustanovi započne Područna škola osnovne glazbene škole. Zahvalila je Općini Kotoriba koja je pomogla financijski oko organizacije koncerta, a podršku mladim talentima došao je dati i načelnik Ljubomir Grgec.

Na pozonici Doma kulture su se predstavili solisti: Mia Siladi – gitara, Benjamin Fabić – bubnjevi, Stela Sabolić – klarinet, vokal, Pavel Sabolić – alt saksofon, Lorena Plačko – klavijature, vokal, Eugen Klarić – saksofon, Josip Špoljarić – orgulje i Hinko Virgej – gitara te Blok flaute OŠ Jože Horvata Kotoriba, Tamburaška skupina OŠ Jože Horvata Kotoriba, Limena puhačka glazba Kotoriba, recitatori Paulo Dornik i Klara Žinić i pjevački duet Brigita Tklačec i Klara Žinić.

– U realizaciji ovog prekrasnog poslijepodneva uvelike su nam pomogli: Općina Kotoriba, Damir Markač koji je ustupio razglas, kantor Damir Kadija koji je ustupio župne klavijature, cvjećara Kamelija za božićnu dekoraciju, učiteljica Adela Horvat za estetsko uređenje pozornice te ravnateljici škole i svim djelatnicima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom projektu. Veliko im hvala na tome.

Posebna zahvala ide našoj profesorici glazbene kulture Klaudiji Vidović koja je uspješno uz puno truda i slatke muke uspjela ostvariti jedan ovako velik projekt kao što su Mladi glazbenici – poručile su za kraj Dajana i Magdalena. Gledatelji su ispunjena srca i s osmijeh na licu puni vedrine i optimizma napustili dvoranu Doma kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije