Otvoren Pastoralni centar

>> Otvoren Pastoralni centar

Vjerski objekti u Župi Sveti Juraj u Trnju dopunjeni su još jednim životno vrijednim prostorom. U Domu kulture Sveti Juraj u Trnju uređen jei otvoren Pastoralni centar Župe Sveti Juraj u Trnju koji će u iznajmljenom prostoru raditi sljedeće četiri godine. Centar će koristiti Crkveni zbor, Župni Karitas, mladi mjesta i Župe, molitvene grupe i organizatori najrazličitijim društvenih događaja. Prvi “stanovnici” bile su tri tone mandarina koje su podijeljene župljanima, a s radom je već krenuo Crkveni zbor.

Na dan otvorenja Svetu Misu u Župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika, uz pomoć župnika Darka Kelemenića, vodio je prečasni dekan Donjomeđimurskog dekanata, župnik Župe Prelog Antun Hoblaj. Nakon Mise u kratkom prigodnom programu otvorenja Centra sudjelovao je Župni zbor pod ravnanjem Nenada Glavaka te Pjevački zbor mladih. Centar je posvetio dekan Hoblaj.

Župnik Darko Kelemenić na slikovit način prikazao je tijek uređenja Centra. Između ostaloga je rekao:

– Kad vas netko pita za što će služiti ovaj Pastoralni centar vi kratko odgovorite: “Čut će se pjesma, okrenuti će se dječak i djevojčica, nasmijati mladić i djevojka, zaplakati siromah od sreće, muž i žena lijepo se gledati, starac i starica svoje dane brojati. A gdje? Ovdje!”.

Župnik se zahvalio onima koji su najviše pridonijeli uređenju Centra: Ekonomskom i Pastoralnom vijeću Župe, Božidaru Fajiću i Vijeću mjesnog odbora Sveti Juraj u Trnju, načelniku Općine Donji Kraljevec Miljenku Horvatu i svim općinskim vijećnicima, predsjednicima mjesnih odbora sedam sela koje čine Župu Sveti Juraj u Trnju, stolaru Zlatku Kramaru, električaru Zlatku Zrni, klesaru Zvonku Zrni, sveprisutnom Zdravku Haliću, pomoćnicama i pomoćnicima u čišćenju te svima ostalima koji su pomogli da se novi vjerski prostor otvori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije