SŠP: Učenici praksom u inozemstvu prezadovoljni

>> SŠP: Učenici praksom u inozemstvu prezadovoljni

Da podsjetimo….

Učenici SŠP-a ove godine sudjeluju u projektu Go4eXperience.. Projekt omogućuje učenicima obavljanje dvotjedne prakse u Sloveniji, Latviji, Francuskoj i Njemačkoj. U ovom smo polugodištu s velikim zadovoljstvom “odradili” Latviju i Sloveniju…

Pet učenika smjera kuhar, konobar i turističko-hotelijerski komercijalist na nagovor su se mentorice ipak jedva vratili iz Latvije:-) Oni su redom Jasmina Sermek, Eugen Žinić, Josip Bengez, Matija Golomboš i Sabina Kolenda.

Evo jednog kratkog njihovog dojma:

Radili smo 8 sati dnevno i to sa simpatičnim i zgodnim kuharom koji je pripremao zanimljiva jela (onako zgodan;-) i naučio nas mnogočemu. Uz šale i zanimljive priče još zanimljivijeg konobara bogatog iskustvom i vještinama, pokupili smo pokoju neviđenu majstoriju. I da, sve je išlo po planu nakon što smo pomirili i usvojili međukulturalne razlike. Ma, iskustvo je predivno!

Patrik Jančec (4.THK), Ivana Višnjić (4.THK), Jakov Slaviček (2.KU), Julia Švec (3.SKP) i Ana Marija Nedeljko (2.SK) iskušali su se u recepcijskom poslovanju i u kuhinji hotela Vivat u Sloveniji surađujući s vrlo stručnim mentorima koje će, kako su rekli, pamtiti po iznimno kvalitetnoj ugostiteljskoj ponudi, ali i smirenom načinu rada na kakav mi u Hrvatskoj nismo navikli :-/ Slobodno vrijeme su iskoristili sebično ali i zasluženo uživajući u ugodnom smještaju, zanimljivoj dokolici i dobroj hrani.

Blizanke Maja i Elena Martinčević, Patrik Novak, Josipa Vuković i Snježana Cmrečnjak učenici su koji su se također oduševljeni vratili s dvotjedne prakse obavljene u slovenskom hotelu Vivat. Ono što ih je najviše oduševilo je maksimalno iskorištavanje kontinentalnog turizma na čemu mi Međimurci moramo još malo poraditi, ali ako je budućnost međimurskog turizma u rukama naših ugostitelja, bit će nešto od toga;-) a tome svakako doprinosi i ovaj dragocjen projekt koji učenicima omogućuje upoznavanje internacionalnog bogatstva i razmjenu iskustva te usavršavanje stručnih i socijalnih vještina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije