U OŠ Vladimira Nazora Pribislavec održana edukacija u pružanju prve pomoći

>> U OŠ Vladimira Nazora Pribislavec održana edukacija u pružanju prve pomoći

U ponedjeljak, 7. prosinca 2015. godine održana je edukacija i praktična vježba u pružanju prve pomoći za učitelje predmetne nastave i stručne suradnike Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec.

Edukaciju je održala vanjska suradnica škole, dugogodišnja aktivna volonterka gradskog Crvenog križa, viša medicinska sestra Alenka Novak. Gospođa Novak je na zanimljiv i dinamičan način educirala i demonstrirala što i kako postupiti ukoliko se nađemo u hitnoj situaciji. Podučila je djelatnike škole kako pristupiti unesrećenom ili naglom oboljelom do dolaska hitne, objasnila je kako provjeriti njegovo stanje svijesti, staviti ga u bočni položaj, reanimirati ukoliko je to potrebno te kako se služiti priručnim defibrilatorom ako je on u blizini. U demonstraciji su sudjelovali i sami djelatnici koji su isprobali pokazane postupke.

Gđa Novak je govorila i o prvoj pomoći kod opeklina, epilepsije, krvarenja i o načinima kako ih zaustaviti. Osvrnula se i na prijelome te pokazala postupke imobilizacije raznih dijelova tijela što su djelatnici i sami isprobali.

Edukacija je bila jako poučna i korisna, a gđa Alenka Novak je dozom ležernosti u svom pristupu ostavila upečatljiv dojam i naglasila važnost smirenosti i naše brze reakcije u prvim, ključnim minutama za unesrećenog. Djelatnici su uvidjeli korisnost ove edukacije te su predavačicu nagradili pljeskom. Ovim putem još jednom zahvaljujemo gospođi Alenki Novak na vrijednom izlaganju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije