Večer matematike u III. OŠ Čakovec

>> Večer matematike u III. OŠ Čakovec

Prema Kurikulu III. OŠ Čakovec za školsku godinu 2015./2016. realizirana je 3. prosinca Večer matematike. Organizirator je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja u svim prijavljenim odgojno – obrazovnim ustanovama Republike Hrvatske. Ravnateljica III. OŠ Čakovec Nataša Hajdinjak prepoznala je važnost Večeri matematike. Voditeljica projekta bila je učiteljica matematike Aleksandra Tonković uz potporu ravnateljice i svih djelatnika škole.

Sami počeci Večeri matematike počeli su 2013. godine i obuhvaćalo je 290 škola u RH (40 000 učenika). Priključili su se fakulteti, muzeji, matematičke udruge,. Ove godine je uključeno 52 srednje škole, 353 osnovne škole te 60 dječjih vrtića. Sudjelovalo je oko 60 000 sudionika, u prosjeku oko 130 učenika po školi/vrtiću. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici.

Cilj je popularizacija matematike i daljnje matematičko obrazovanje. Sudjeluju učenici – roditelji i ima oko 4 do 6 centara. Matematika potiče razvoj cjeloživotnog učenja, današnje igre su zabavne, a ujedno i edukativne, kroz igru učenik uči i razvija se, pomažu u ostvarenju socijalne komunikacije, osnažuje se samopouzdanje i razvijaju vještine.

Stvara se interakcija roditelja i djeteta koja pomaže u razvoju vještina:
– Emocionalnih / stvara se osjećaj ugode, veća povezanost s roditeljem
– Kognitivnih / kritičko mišljenje, rješavanje problema i poticanje mašte
– Socijalne vještine – učenik prati igru, poštuje pravila, surađuje, razvija odnos s roditeljem
– Govorne vještine – jezično izražavanje
– Motoričke vještine – koordinacija pokreta

Kod nas u školi je odaziv veoma velik učenika, roditelja i učitelja, ukupno 471 sudionika. Roditelji su unatoč poslu našli svoje slobodno vrijeme kako bi proveli u zabavi i druženju sa svojom djecom. Ravnateljica Nataši Hajdinjak, voditeljica projekta i svi ostali djelatnici škole su izrađivali materijale i sudjelovali organizaciji, a razrednici su zainteresirali učenike za ovu Večer te im pomogli uvidjeti kako je matematika zanimljiva i prisutna svugdje u životu.

Učenici i roditelji su uz druženje i igru rješavali matematičke zadatke. U svakoj učionici škola je osigurala osvježavajući napitak i grickalice. Cijeli događaj je s puno entuzijazma popratio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i pročelnik David Vugrinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije