Mladi talenti: U glazbi Roberta Ignaca se može samo uživati

Prateći glazbena događanja u Kotoribi sve češće ćemo na pozornici s gitarom u ruci kao solistu ili u glazbenoj pratnji uočiti simpatičnog i mladog Roberta Ignaca.

Tko je on? – Učenik je osmog razreda u našoj školi, odličan sluh i prirođen glazbeni talent. Odlično pjeva, i svira gitaru. Uz svog oca, uči svirati i klarinet a ako mu pod ruke stavimo nešto tipa bubnjeva ili neke druge udaraljke, pod njegovim prstima udareni ritam postaje glazba u kojoj se može samo uživati – riječi su Klaudije Vidović, prof., glazbene pedagoginje u OŠ-i Jože Horvata Kotoriba.

Ona će još dodati: – Svi u školi znaju za Robijev veliki glazbeni talent. Rado nastupa na školskim priredbama gdje uvijek svojom posebnom bojom glasa i velikom emotivnošću razgali srca slušatelja i gledatelja. Nedavno je Robi imao prilike nastupiti na promociji knjige mojeg kolege, učitelja geografije, Damira Jaklina gdje je također svojim glazbenim izvedbama oduševio sve prisutne – ponosno će njegova profesorica koja majčinski bdije nad tim talentom.

Glazba i mladi ljudi? – Glazba je nešto “što spašava” sve mlade i utire im siguran put odrastanja. Glazba je “luka” u koju se uvijek možeš skloniti i koja te nikad neće iznevjeriti. Uvijek će ti pružiti toliko potreban mir, ili radost ili će te osnažiti na poseban način. Ako sebe daješ glazbi,,ona će ti stostruko vratiti.

Glazba obogaćuje, oplemenjuje duh, ona te odgaja i ne griješi u odgoju. Svim mladima toplo preporučam aktivno bavljenje glazbom. Pri tom mislim na aktivno muziciranje u nekom “bendu” ili ansamblu ili pak pjevanje u zboru. Glazba je blagoslov, radost i spas za sve nas. Samo joj se trebamo prepustiti i uživati u njoj i… tada se događa renesansa – poruka je ove vrsne međimurske glazbene savjetnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije