Udruga MIS održala predavanje o programiranju u OŠ Strahoninec

Udruga MIS u suradnji s OŠ Strahoninec organizirala je 19. stuenog 2015. predavanje s ciljem upoznavanja roditelja i djece o dobrobitima programiranja te mogućnošću upisa na tečajeve.

Na tržištu kronično nedostaje programera, te istraživanja pokazuju da će problem biti još izraženiji u nadolazećim godinama. Programerski posao je jedan od najbolje plaćenih poslova, a u Hrvatskoj trenutno nedostaje programera. Danas fakulteti zahtijevaju prethodno znanje informatike i programiranja te je stoga najbolje djecu unaprijed pripremiti za to, idealno nekim od tečaja izvan redovnog nastavnog programa. Uz to, programiranje razvija logičko razmišljanje kod djece te im ujedno pomaže i u matematici i rješavanju svakodnevnih problema.

Trenutni polaznik MIS tečaja i učenik OŠ Strahoninec Tio Špicar predstavio je svoju igru SumBa koja koristi napredne koncepte programiranja, logičkog razmišljanja te rad sa zvukom, slikom, pokretima i mnogim drugim elementima koji se koriste u samoj igrici.

MIS nudi više tečajeva prilagođenih različitom uzrastu, interesima i prethodnom znanju djece. Svi tečajevi su usklađeni s aktualnim tehnologijama te najtraženijim pozicijama u IT tvrtkama.

Trenutno su u ponudi sljedeći tečajevi:

Algoritmi – uče se osnovni i napredni koncepti programiranja i logičkog razmišljanja koje čini temelj za dobrog programera
Web tehnologije – program obuhvaća integraciju najnovijih Web tehnologija s bazom podataka te izradu statičkih i dinamičkih Web stranica
Mobilne tehnologije – pruža potrebno znanje za izradu aplikacija na Android platformi (jedan od najrasprostranjenijih mobilnih operacijskih sustava)

Uz trenutne tečajeve, u planu su i tečajevi za Java programiranje, programiranje igrica, robotiku te Internet stvari (eng. Internet of Things).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije