Tulum s(l)ova u OŠ Belica

>> Tulum s(l)ova u OŠ Belica

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, tradicionalno već četvrtu godinu zaredom, u knjižnici OŠ Belica održava se Tulum s(l)ova. To je nacionalni projekt poticanja čitanja, odnosno čitanja iz užitka, namijenjen učenicima osmih razreda. U petak 6. studenog 2015. od 19 do 24 sata održano je prvo noćno čitateljsko druženje u ovom ciklusu. Ovogodišnjem druženju pridružili su nam se dragi gosti iz Orehovice (učenici osmog razreda i njihove učiteljice) s kojima uspješno surađujemo već niz godina.

Zabavljali smo se kroz igre upoznavanja i pantomime, znanje smo provjerili u kratkom kvizu iz opće kulture, a glavni dio programa bilo je ceremonijalno čitanje uz upaljene lučice i predivan ugođaj. Običaj je da se u toj večeri preko skype-a povežemo s drugom školom.

Pričali smo s učenicima OŠ LUDINA (kraj Kutine). Učenici su se imali prilike i kreativno izraziti, izradom sovica od gline koje će naknadno biti obrađene i izložene. Prije odlaska kućama pogledali smo i kratak film The Library i tako završili program vrlo zanimljivog i rado posjećenog projekta. Zahvaljujemo i roditeljima na podršci ovom projektu, a posebno zahvaljujemo na torti, klipićima i grickalicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije