Tulum s(l)ova u Podturnu

>> Tulum s(l)ova u Podturnu

Noćnim čitateljskim susretom u Osnovnoj školi Podturen započeo je novi ciklus projekta poticanja čitanja naglas iz užitka Tuluma s(l)ova. Projekt se provodi na državnoj razini, a ove su godine uključene 43 školske knjižnice diljem Hrvatske.

Čitateljski susret odvijeo se 30.listopada od 19.00 do 24.00 sata što je dalo posebnu draž atmosferi čitanja. U njemu je sudjelovalo dvadesetak učenica i učenika sedmih i osmih razreda vođenih knjižničarkom Ondinom Meznarić, učiteljicama hrvatskog jezika Tajanom Gašparić i Verom Pongrac, pedagoginjom Martinom Jalšovec i učiteljicom Ružicom Murk.

Tulum s(l)ova je kreativno osmišljen susret čitača književnih djela i spoj čitanja, zabavnih aktivnosti tematski vezanih za književna djela te druženja. Aktivnosti koje su se sprovele bile su igre asocijacije i igre Pogodi tko sam na temu lektirnih djela, čitanje uz svjetlost svijeća odabranih pjesama i proze, druženje preko servisa Skype i gledanje filma.Učenici su za čitanje odabrali hrvatske i strane autore, a u čitanju pridružile su se im i učiteljice.Preko Skypea stupili su u kontakt s učenicima OŠ Gvozd s kojima su izmijenili iskustva vezana za noćni čitateljski susret.

U školi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige odvija paralelno više aktivnosti kojima se potiče ljubav prema čitanju knjiga i samostalnom pjesničkom stvaralštvu. Tako se u knjižnici i sporoveo Nacionalni kviz za poticanje čitanja, a svakako treba spomenuti uspjeh učenice 8. razreda Mihaele Mikulić koja je na 35. smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić” u Svetom Ivanu Zelini uvrštena s pjesmom Zdonja negda među najbolja ovogodišnja pjesnička ostvarenja.Njezin pjesnički razvoj potiče i prati mentorica Tajana Gašparić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije