Terenska nastava po Međimurju

>> Terenska nastava po Međimurju

Učenici 3. r. OŠ Nedelišće, PŠ Dunjkovec i PŠ Pušćine zajedno sa svojim učiteljicama u mjesecu listopadu realizirali su terensku nastavu po Međimurju. Prva destinacija bila je Tiskara Zrinski u Čakovcu gdje su se upoznali sa nastajanjem knjiga, razglednica, časopisa i kalendara.

Dalje su put nastavili kroz Donje Međimurje, u Svetu Mariju gdje ih je dočekao velečasni Pavao Markač i proveo ih u razgled predivne kasnobarokne Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Put su nastavili na GP Goričan gdje ih je dočekalo ljubazno policijsko osoblje koje ih je provelo po granici i upoznalo sa poslovima graničnih policajaca.

Da bi upoznali životi i rad rudara uputili su se u Mursko Središće gdje su razgledali postav u Muzeju rudarstva. U Marofu, u Etno kući Trstenjak razgledali su bogatu zbirku narodnih nošnji, odjeće i predmeta koji su se koristili nekad u kući i gospodarskim zgradama. Vozeći se predivnim brežuljkastim krajem prema Štrigovi stigli su u Sveti Urban kod obitelji Horvat koja se bavi starim zanatom – lončarstvom.

Svaki se učenik okušao u radu na lončarskom kolu i izradio svoj vlastiti suvenir koji je ponio kući. Puni dojmova, znanja i iskustva učenici su se vratili kući u kasnim poslijepodnevnim satima. (Sanja Marciuš, dipl. uč. RN)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije