Tehnička škola Čakovec ponovno u Erasmus+ projektu

>> Tehnička škola Čakovec ponovno u Erasmus+ projektu

Predstavnici Tehničke škole Čakovec su u petak, 16. listopada u Austriji sudjelovali na početnom dogovoru za realizaciju projekta Testiranje dugoročnog iznajmljivanja zelenog automobila u sklopu programa Erasmus+. Sudionici projekta bit će učenici austrijske srednje tehničke škole u Weiz-u (Höhere technische Bundeslehranstalt Weiz), slovenskog školskog centra Celje (Šolski center Celje) i naše Tehničke škole Čakovec.

Kroz projekt će se učenicima spomenutih škola pružiti mogućnost da sudjeluju u stvaranju virtualne (vježbeničke) tvrtke na temu iznajmljivanja električnog automobila, izradi mobilnih aplikacija i multijezičnog web-sustava za praćenje razvoja tvrtke i promociju prijevoznih rješenja s alternativnim, ekološkim pogonima.

Učenici će svoje ideje i iskustva razmjenjivati na stranim jezicima, preko programa za brzo internetsko dopisivanje i video konferencije, kao i međusobnim posjetima škola u trajanju od 5 dana. Za vrijeme posjeta organizirati će se natjecanja za programsko rješenje i automobil s najvećom energetskom učinkovitošću. Projekt traje dvije godine i učenicima će pružiti mnoge mogućnosti stjecanja novih iskustava i pripremiti ih za sigurnije pristupanje tržištu rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije