Berba jabuka u društvu djece iz Centra za odgoj i obrazovanje

>> Berba jabuka u društvu djece iz Centra za odgoj i obrazovanje

Sunce je raširilo svoje ruke, razmaknulo oblake i zasjalo u petak 2. 10. punim svojim sjajem. To je dan kad su učenici OŠ Sv. Martin na Muri s posebnim veseljem išli u školu jer to je dan za berbu jabuka u voćnjaku škole.

Tijekom cijele godine učenici voćarske grupe, domar Zlatko Goričanec i ravnatelj Tomislav Paljak brinu o voćnjaku naše škole pa tako svake godine ubiremo njegove slatke plodove. Kroz ruku najmanjih prvašića pa sve do najstarijih osmača prolaze jabuke crvene, slatke i sočne. Tako je i bilo ovog petka.

U voćnjaku se čula vesela vika djece koja uživaju na otvorenom sa svojim učiteljima te dok jedni tek uče kako se ubire jabuka, drugi ponosno pokazuju što su prethodnih godina već naučili, a naša učenička zadruga “Tinček” dan prije je marljivo skupljala jabuke kako bi mogli napraviti pekmez od jabuka sa učiteljicama Ksenijom Perčić i Majom Goričanec.

Ovaj petak je bio poseban i po tome što su nam se u našem voćnjaku pridružila i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje sa svojim učiteljem Goranom. Na inicijativu ravnatelja OŠ Sv. Martin na Muri Tomislava Paljaka i u dogovoru sa ravnateljicom Centra za odgoj i obrazovanje Dragicom Benčik dogovorena je zajednička berba jabuka.

Učenike su dočekale učiteljica Monika Turk i pedagoginja Ana Nađ te smo ih poveli u obilazak naše škole. Nakon isprobavanja jabučnog soka naše škole zajedno sa ravnateljem, učenicima šestog b razreda i njihovom razrednicom Valentinom Bogdan zaputili smo se svi u voćnjak, tako da i učenici sami uberu slatke plodove koje su poslije ponijeli u svoju školu, gdje će moći uživati u sočnosti jabuka.

Nasmiješena i ozarena lica djece govorila su više od riječi. Pomažući jedni drugima, raspravljajući o kolačima od jabuka i finom kompotu te o pomaganju kod kuće i u školi završili smo berbu jabuka sa našim gostima. Zajedničkim fotografiranjem te pjevanjem rođendanske pjesme slavljenici Tihani pozdravili smo se sa djecom. Napunili smo njihov kombi jabukama i sretnih lica krenuli su u svoju školu.

Međutim, tu berba još nije završila. Do kraja nastave, svaki razred je sa svojim učiteljima posjetio voćnjak i napunio sanduke. Već tradicionalno, učitelji su nastavili berbu jabuka kad su sva djeca otišla svojim kućama te vrijedno i pažljivo ubirali jabuke sa krošanja. Oni najhrabriji popeli su se i na ljestve da dohvate najljepše i najcrvenije jabuke. Poslije napornog rada uslijedila je i zaslužena okrjepa u prekrasnom voćnjaku naše škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije