XV. ljetna škola pedagoga tehničke kulture

U organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici je od 17. do 27. kolovoza održana XV. ljetna škola pedagoga tehničke kulture. Uz djelomičnu pomoć Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije na školi su sudjelovali Jelena Tuksar, Renata Kerovec i Zvonko Ljubić, učitelji tehničke kulture u međimurskim osnovnim školama.

Polaznici su mogli birati do tri programa osposobljavanja od ponuđenih: Elektronika s upravljačkom tehnikom i robotikom, Strojarstvo s CNC strojevima i 3D printerima, Prometna tehnika kroz zrakoplovno i raketno modelarstvo i Graditeljstvo s maketarstvom i modelarstvom.

Za prijavljene pripravnike u obrazovnom procesu kao fakultativno organizirana je pomoć u metodici za polaganje stručnog ispita i rada u školi. Svi izrađeni radovi na školi mogu poslužiti kao nastavna sredstva.

Među predavačima bio je Leonardo Belović koji je vodio program Prometne tehnike te Željko Medved koji je proveo pripremu, organizaciju i vođenje škole.

Uz učitelje na školi je bilo i nekoliko mladih članova Modelarske sekcije Aerokluba Međimurje Čakovec, koji su izrađivali modele za svoja predstojeća natjecanja. Uz to bili su i vrijedni i odlični demonstratori učiteljima u prikazu vještina u izradi letjelica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije