Završno druženje udruga MIS i MIK

Poznata je činjenica da udruge “MIS” i “MIK” stvaraju vrsne IT kadrove djece i mladeži. Stoga su nakon cjelogodišnjeg napornog rada udruge organizirale završno druženje.

Dobar dio ekipe odigrao je nogometnu utakmicu, dok su ostali bili “navijači”. Jedna utakmica, dvije udruge, tj. dvije ekipe. Svaku ekipu je vodio njezin predsjednik, pa je tako ekipu udruge “MIK” predvodio Miljenko Blažeka, a ekipu udruge “MIS” Dejan Drabić. Utakmica je završila bez pobjednika, što samo govori da su snage bile ujednačene.

Organizatori su iskoristili priliku počastiti djecu i roditelje s pićem i pizzama uz ugodno druženje nakon utakmice.

Ovime je i finaliziran projekt “ŠKOLA MLADIH PROGRAMERA” koji je za posljdicu imao 4 plasmana na državno natjecanje INFOKUP 2015., te nekoliko prvih mjesta u državi na natjecanju HONI. Vrijedi spomenuti i 4. mjesto na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi te plasman na Juniorsku informatičku olimpijadu. Čak 4 člana udruga otići će na prestižni Kamp mladih informatičara Hrvatske 2015. koji će se održati na Krku, a radi dodatnih priprema. Odlazak na kamp moguć je isključivo temeljem rezultata na natjecanjima.

Svi ovi rezultati udruga pokazali su da međusobnom suradnjom rezultati djece i mladeži mogu biti doista vrsni.

Projekt “Škola mladih programera” sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a važne potpore bile su i od strane Grada Čakovca kao i od Hrvatskog saveza informatičara. Treba spomenuti i izvrsnu suradnju s Međimurskim IT klasterom i Tehnološko inovacijskim centrom Međimurja. Od škola, izdvajamo Gimnaziju Čakovec, OŠ Strahoninec, OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Ivanovec i OŠ Vratišinec.

Želimo poručiti da će u nas djeca steći vrsna IT znanja i kompetencije te nakon završetka školovanja postati tražene osobe u svijetu biznisa. A to je ono što najviše treba mladima!

Upisi za 2015./2016. počinju na jesen, a predbilježbe su uvijek moguće i ranije putem e-mail adrese info@udruga-mis.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije