Gospodarska škola: Posljednji Comenius susret u Bugarskoj

>> Gospodarska škola: Posljednji Comenius susret u Bugarskoj

U bugarskom gradu Shumenu održao se posljednji sastanak sudionika Comenius projekta Lots of countries, just one Europe. U projekt je uključeno 8 škola, po jedna iz Španjolske, Engleske, Turske, Bugarske, Rumunjske, Poljske, Mađarske i naravno iz Hrvatske.

Odabrane škole iz navedenih zemalja 2013. godine započele su suradnju uz pomoć sredstava dobivenih kroz Program za cjeloživotno učenje koji provodi Agencija za mobilnost i programe EU. Tijekom odvijanja aktivnosti projekta, učenici su imali prilike poboljšati svoje znanje engleskog jezika. Osim toga, upoznali su različitosti zemalja domaćina i imali su prilike iz prve ruke vidjeti kako učenici srednjih škola žive i uče u svojim sredinama.

Sudionici mobilnosti iz Gospodarske škole iz Čakoveca bili su: Karlo Balent, Katarina Čutura, Anja Hergotić, Nataša Juras, Viktorija Mikloška i Melani Peršak te njihovi nastavnici Ana-Marija Bogdanović, Davorka Gregorić, Vedran Ivanković i Nives Kocijan.

U toku mobilnosti upoznali smo se s bogatom prošlošću Bugara. Posjetili smo Preslav, Veliko Tarnovo, Šumensku utvrdu, prošetali Šumenom i posjetili brojne znamenitosti u gradu. Na Šumenskom platou posadili smo drvo i dogovorili se da iduće godine dolazimo provjeriti kako napreduje. Izabrali smo Miss i Mr Comenius projekta. S ponosom moramo reći da je naša Melani Peršak druga pratilja Miss projekta.

Na kraju mobilnosti, uz suze, dogovoreni su posjeti i druženja u budućnosti i u privatnim aranžmanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije