OŠ Pribislavec: Brončana plaketa Leoni Vadlja na nivou RH

>> OŠ Pribislavec:Brončana plaketa Leoni Vadlja na nivou RH

U okviru međunarodnog programa eko-škola provodi se i projekt EKO-FOTKA. To je natječaj za učeničku eko-fotografiju koji se raspisuje na razini svih osnovnih škola Republike Hrvatske.

Pokrovitelj je tog projekta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svrha je projekta poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu, te osvješćivanje potrebe da je pojedinac dužan živjeti u suglasju s prirodom.

Projekt se počeo provoditi u školskoj 2001./2002. godini i od tada ga svake godine redovito organizira OŠ Ferdinandovac.

Ove godine tema je bila a) “Raskoš šuma”, b) “Ovo nanosi bol majci prirodi”. Učenici su mogli svoje radove slati na bilo koju od ovih tema. Kao svake godine tako i ove, učenice OŠ Vladimira Nazora Pribislavec koje pohađaju foto- grupu, uključile su se u ovaj natječaj sa svojim fotografijama, pod mentorstvom profesorice Miroslave Novak.

Od svih pristiglih radova, rad učenice Leone Vadlja 5.r (“Stara ljepotica”) osvojio je izvrsno 3. mjesto (brončanu plaketu), a rad Mirjam Varge 6.r (“Ponosna šuma”) pohvaljen je.

Ponosni smo na učenice, jer to je za njih i našu školu veliki uspjeh. Želimo im puno dobrih fotografija i dobro “oko”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije