Završni dio projekta Ekonomske i trgovačke škole u Poljskoj

>> ZAVRŠNI DIO PROJEKTA EKONOMSKE I TRGOVAČKE ŠKOLE U POLJSKOJ

U poljskom gradiću Lipianyju održao se posljednji radni sastanak multilateralnog školskog partnerstva Comenius pod nazivom ACTIVE koji je okupio oko devedeset sudionika iz zemalja partnera: Italije, Bugarske, Rumunjske, Reuniona (prekomorski teritorij Francuske), Hrvatske, Turske i i zemlje domaćina Poljske.

Učenice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Eva Jančec, Klara Đukes, Ines Marčec, Iva Bračko, Joana Šparavec, Lada Nikolić i Petra Mesarek u pratnji profesorica engleskog jezika Tanje Skoliber Požgaj (koordinatorice projekta) i Dunje Siročić sudjelovale su u radionicama neverbalne komunikacije i razmijenile iskustva s kolegama iz partnerskih škola.

Cilj je ovog posljednjeg sastanka bio okupiti sve sudionike kako bi se usporedili i predstavili rezultati istraživanja o sličnostima i razlikama u neverbalnoj komunikaciji u pojedinoj zemlji. Sudionici su također imali priliku posjetiti grad Szczecin – glavni grad pokrajine Zapadna Pomeranija, povijesni grad Poznan i poznato odmaralište na Baltičkom moru – Międzyzdroje.

Ovime je za učenike i profesore Ekonomske škole završio projekt započet 2013. godine. Projekt je financirala Europska unija u okviru Programa za cjeloživotno učenje koje provodi Agencija za mobilnost i programe EU. Kako su se sve aktivnosti odvijale na engleskom jeziku, učenici su poboljšali svoju jezičnu kompetenciju i prezentacijske vještine. Osim toga, razvili su svijest o raznolikosti europskih kultura i stekli brojna prijateljstva. Sudjelovanje u projektu pridonijelo je europskoj dimenziji škole te potaklo sve sudionike na veću interkulturalnu toleranciju i razumijevanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije