Posjetili smo Županiju i Muzej Međimurja

>> Posjetili smo Županiju i Muzej Međimurja

Sukladno Planu i programu rada nastave Prirode i društva za treći razred osnovne škole, ove školske godine posjetili smo središte naše Županije i Muzej Međimurja u Starom gradu u Čakovcu.

Krenuli smo u devet sati autobusom iz Gardinovca, a desetak minuta kasnije pridružili su nam se i prijatelji s učiteljicom iz Belice. S obzirom da nam je prijetila kiša požurili smo do Starog grada. Uz stručno vodstvo u muzeju pažljivo smo razgledavali i slušali o prošlosti našeg zavičajima, običajima kraja u kojem živimo, poznatim osobama iz prošlosti Međimurja, alatima i oruđima kojima su se služili u davnim i bližim vremenima, … Srećom, kiša je prestala padati, pa smo laganim hodom stigli do zgrade Županije. Tamo nas je srdačno dočekao gospodin Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Županije i primjereno dobi, pojasnio način funkcioniranja Županije. Nakon toga postavljali smo, prema našim interesima, pitanja na koja smo dobili iscrpne odgovore.

S novim saznanjima, puni dojmova, stigli smo prije dolaska autobusa i na sladoled, što je upotpunilo doživljaj našeg kratkog, ali zanimljivog putovanja. (Učenici i učiteljice trećih razreda OŠ Belica)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije