Glazbeni festival Martin sucht den Star

>> MARTIN SUCHT DEN STAR

9. svibnja Europa slavi svoj dan. Već četvrtu godinu za redom učiteljice njemačkog jezika Valentina Bogdan i Monika Turk organiziraju u OŠ Sv. Martin na Muri povodom tog dana glazbeni festival Martin sucht den Star.

Bit festivala je da se promovira njemački jezik jer je on jedan od najrasprostranjenijih materinjih jezika i jedan od tri službena jezika u Europskoj uniji. Pobjednik festivala će se predstaviti u OŠ Cestica na njihovom festivalu Max sucht den Superstar.

Cijela manifestacija održava se na njemačkom jeziku. 9 grupa, iz gotovo svih razreda od prvog do osmog, predstavilo se žiriju sa svojom izvedbom pjesme na njemačkom jeziku. Posebni gosti festivala su bili predstavnici dječjih vrtića Ribica i Smješko koji su se predstavili vrlo zanimljivim izvedbama Drei Chinesen mit dem Kontrabas i Pippi Langstrumpf. Žiri od 7 članova – knjižničarka Ana Špoljarić, asistentica Ana Nađ, računovotkinja Andrea Bogdan, učiteljice Mirjana Bregović i Petra Novinščak, učitelj Stjepan Horvat te poseban gost iz Austrije gospodin Hans Polzer je izabrao skupinu koja će predstavljati školu u OŠ Cestica. Lari Bogdan i plesnim pratiljama Nini Nemet te Steli Vuković iz 4. razreda želimo što bolji plasman u Cestici s pjesmom Atemlos.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije