Posjet OPG Žnidarić u Pušćinama

Članovi grupe Mladi čuvari prirode, učenici 1. – 4.r. OŠ Nedelišće, PŠ Pušćine zajedno sa svojim učiteljicama Sanjom Marciuš, Mirtom Horvat i Sanjom Železnjak posjetili su OPG Žnidarić u Pušćinama.

Radi se o obiteljskom gospodarstvu u vlasništvu gospođe Tanje Žnidarić i njezine obitelji. Učenici su mogli vidjeti kako izgleda jedan radni dan te kako se i čime obrađuju velike površine zemlje na kojima se uzgaja poriluk, celer, peršin, crveno zelje,.

U posao su uključeni svi članovi obitelji Žnidarić i njihovi radnici. Nakon obilaska poljoprivrednih zemljišta, gospođa Tanja pokazala nam je pogone u kojima se povrće priprema i skladišti u hladnjači te traktore i druge poljoprivredne strojeve kojima se obrađuje zemlja. Njihovi se proizvodi mogu kupiti diljem Hrvatske u velikim trgovačkim centrima. Naučili smo da je vrlo važno imati ovo povrće svakodnevno u prehrani te je gospođa Tanja svakome poklonila svježi poriluk.

Ponijeli smo ga kući kako bismo zajedno sa svojom obitelji mogli pojesti zdrav obrok. Također smo ponijeli veću količinu poriluka u školu pa ga je teta kuharica sljedeći dan pripremila u školskoj kuhinji za ručak. Zahvaljujemo obitelji Žnidarić na gostoprimstvu i kvalitetnoj edukaciji! (Sanja Marciuš, dipl. uč. RN)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije