Filip Vinković, učenik OŠ Sv. Martin na Muri dva puta treći u državi

>> FILIP VINKOVIĆ, UČENIK OŠ SV. MARTIN NA MURI DVA PUTA TREĆI U DRŽAVI

Učenik 8.a razreda Filip Vinković se ove školske godine dva puta plasirao na državno natjecanje i tamo ostvario zapažene rezultate.

Najprije je početkom travnja uz mentorsku palicu učiteljice matematike Anice Karlovčec iz matematike osvojio treću nagradu, a krajem travnja zablistao je još jednom u Šibeniku i to na natjecanju iz kemije. Ponovno je osvojio treće mjesto u državi uz mentorsko vođenje učitelja biologije i kemije Dražena Crnčeca. Šibenik, očito, voli Filipa.

U nastavku teksta pročitajte Filipove dojmove s Državnog natjecanja iz kemije održanog u Šibeniku:

“Najbolji mladi međimurski kemičari krenuli su u nedjelju, 26. travnja 2015., sa svojim mentorima koji su ih vrijedno pripremali cijele školske godine, na državno natjecanje iz kemije u Šibeniku. Nakon dolaska u hotelsko naselje Solaris, gdje sam već i prošlih godina boravio za vrijeme natjecanja, iskoristili smo vrijeme za odmor i predah te upoznavanje i druženje s ostalim sudionicima natjecanja.

Svi smo bili uzbuđeni zbog sutrašnjeg natjecanja. Iako nemam često tremu, državno natjecanje nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa sam se tako i ja želio što više potruditi i postići dobar rezultat. Za učenike osnovnih škola natjecanje se sastojalo od dva pokusa te popratnih pitanja iz teorije. Svaki pokus trajao je dva sata.

Početna nervoza nestala je ubrzo nakon što sam počeo izvoditi prvi pokus. Atmosfera je bila ugodna i vrijeme je proletjelo jako brzo. Nakon što je natjecanje završilo, svi smo uzbuđeno pričali o pitanjima i izmjenjivali mišljenja, no za konačne rezultate morali smo sačekati sljedeći dan.

Uz kemijanje, imali smo vrijeme i za ljepote Šibenika te smo prošetali gradom i uživali u lijepom danu. Što se više bližio trenutak objave rezultata, uzbuđenje je opet raslo. Kad sam vidio svoje ime na trećem mjestu, bio sam jako sretan i ponosan, kao i moj mentor, profesor Dražen Crnčec.

Sljedećeg dana uručena su nam priznanja i novčane nagrade koje je osigurala Pliva za učenike koji su osvojili prva tri mjesta. Nakon pozdrava i pjesme zaputili smo se svojim domovima, umorni i sretni, uz razmišljanje o nadolazećim kemijskim izazovima. Osvojenim trećim mjestom dobio sam poziv za testiranje za ulazak u olimpijske timove za Međunarodnu juniorsku prirodoslovnu olimpijadu u Južnoj Koreji što me dodatno razveselilo i potaknulo na proučavanje tajni kemije.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije