Učenici OŠ Sv. Martin na Muri: 4. susret hrvatskog dječjeg duhovnog stvaralaštva

>> UČENICI OŠ SV. MARTIN NA MURI NA 4. SUSRETU HRVATSKOGA DJEČJEG DUHOVNOG STVARALA

U Križevcima je 25. travnja 2015. godine održan 4. Susret hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva “Stjepan Kranjčić”.

“Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola.

Tema ovogodišnjeg susreta je bila posvećenost Bogu i ljudima. Na natječaj je pristiglo 185 književnih i 109 likovnih radova iz 65 škola u Republici Hrvatskoj.

21 književni rad je nagrađen te je 13 radova javno izvedeno među kojima su i 2 rada naših učenika. Eva Perčić, 8.a napisala je i javno izvela pjesmu “Dok zvono me prati” i za nju dobila 3. nagradu, a Franko Goričanec, 8.a napisao je i javno izveo pjesmu “Smrt” te za nju dobio dodatnu nagradu.

Učenike i radove je pripremila i vodila učiteljica hrvatskog jezika Anđelka Klemenčić. Radovi Jelene Kutnjak, 7.r., Sashe Goričanec, 6.r. i Katarine Podgorelec, 6.r. su objavljeni u zborniku “Tvoja sam svijeća…”. Njih je vodila i pripremila učiteljica hrvatskog jezika Sanja Novinščak.

Susretom se želi potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza i igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama što je u slučaju naših učenika vrlo dobro uspjelo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije