Dan planete Zemlje u OŠ Sv. Martin na Muri

>> DAN PLANETA ZEMLJE U OŠ SV. MARTIN NA MURI

Dan planeta Zemlje se u našoj školi u predmetnoj nastavi već treću godinu za redom obilježava tako da se kompletna nastava odrađuje na nekoliko lokacija uz rijeku Muru.

Učenici razredne nastave su se ove školske godine također aktivno uključili u obilježavanje ovog dana tako da su prezentirali svoj rad na projektu “Odgovoran građanin- odgovoran kupac i potrošač”. Tijekom školske godine su istraživali što znači biti odgovoran kupac, prehrambene navike ljudi kojima su okruženi, što činimo s odjećom i obućom koju više ne trebamo te informatički otpad.

Učenici predmetne nastave su pisali stihove i brodićima ih spuštali po Muri, osmišljavali priču ili igru s elementima pučkog vjerovanja, pisali e-mail na njemačkom jeziku prijatelju ili prijateljici o ljepotama krajolika uz Muru, izlagali seminarske radove o rijeci Muri itd. Terensku nastavu završili su plesom kod ribičke kućice. Pjesma Tam pri našoj staroj Muri spojila je u plesu učenike svih razreda i učitelje, svi su pjevali, a učitelj glazbene kulture i tamburaši su ih pratili. U veselom raspoloženju vratili su se s naše Mure u školu i sami sebi rekli: “Ubrzo ćemo te opet posjetiti sami i uživati na tvojim obalama govor tvog žubora.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije