Posjet poljoprivrednom gospodarstvu obitelji Rušec u Pušćinama

>> Posjet poljoprivrednom gospodarstvu obitelji Rušec u Pušćinama

U okviru nastave Prirode i društva te Građanskog odgoja i obrazovanja, učenici 2. razreda OŠ Nedelišće, PŠ Pušćine, zajedno sa svojim učiteljicama Sanjom Marciuš, Mirtom Horvat i Sanjom Železnjak realizirali su izvanučioničku nastavu Posjet poljoprivrednom gospodarstvu obitelji Rušec u Pušćinama.

Tako su učenici za vrijeme posjeta mogli vidjeti kako se uzgajaju krave, svinje i kokoši te kako se uzgajaju presadnice u plastenicima i kako se rasađuju za što su pokazali veliki interes. Upoznali su sustav navodnjavanja u plastenicima što je važno za kvalitetan uzgoj biljaka i dobar prinos plodova.

Također su upoznali i mnoge vrste alata koji se upotrebljavaju u obradi zemlje u i izvan plastenika. Učenici su, zajedno sa svojim učiteljicama uživali u domaćim proizvodima kao što su domače črno olje, sir z vrhnjom, domoče mleko i domoči klipići koji su proizvod vlasnika obiteljskog gospodarstva. Naučili su da na poljoprivrednom gospodarstvu moraju raditi svi članovi obitelji kako bi doprinijeli kvalitetnom razvoju obiteljskog gospodarstva te odgovorno upravljali novcem. Hvala obitelji Rušec na ugodnom gostoprimstvu! (Sanja Marciuš dipl. učitelj RN)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije