OŠ Belica: Putujemo u Rumunjsku

>> OŠ Belica: Putujemo u Rumunjsku

U sklopu projekta Comenius, dvanaestero učenika naše škole u razdoblju od 16.-26.travnja 2015. putuje u posjet partnerskoj školi iz grada Zalau u Rumunjskoj.

Ovo putovanje nastavak je prekrasne suradnje koja je započela 2013.godine, a ove školske godine privode se kraju planirane projektne aktivnosti.

Projekt se provodi u suradnji s Agencijom za mobilnosti i programe Europske Unije te se financira iz sredstava EU. Posljednje dvije godine, Comenius timovi učenika i njihovih voditelja, obradili su teme iz područja medija, sigurnosti na Internetu, a kroz snimanje reportaža iskusili se u ulozi voditelja i kamermana kako bi svojim video uratcima što bolje predstavili svoj kraj.

Sastavni i ključni dio suradnje s partnerskom školom ”Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar” je i provođenje mobilnosti, deseterodnevnog posjeta partnerima na projektu. U svibnju 2014., učenici OŠ Belica bili su domaćini učenicima iz Rumunjske no ovaj će put zamijeniti uloge i imati priliku upoznati kulturu i ljepote Rumunjske.

Zbog lakšeg snalaženja u drugoj državi, tijekom mjeseca ožujka, učenici su sudjelovali na jezičnoj pripremi učenja rumunjskog jezika. Naučili su osnovne fraze, vježbali kratke razgovore te otpjevali pjesmu na rumunjskom.

U deseterodnevnom putovanju učenici će posjetiti neke kulturne i prirodne znamenitosti Rumunjske, sudjelovati na nastavi u partnerskoj školi i raznim radionicama u i izvan škole, ali i predstaviti svoju školu, mjesto i kraj iz kojeg dolaze svojim domaćinima. U pripremama su im pomogle učiteljice Marina Đura i Ivana Pavlic, a na putovanju će ih pratiti Ivana Pavlic, Gordana Turk i Silvija Micek.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije