Posjet kazalištu i Mariji Bistrici učenika OŠ Domašinec

“Postolar i vrag” naziv je kazališne predstave što su je u prekrasnom ambijentu Gradskog kazališta Trešnja u Zagrebu gledali učenici razredne nastave OŠ Domašinec.

Predstavu je prema književnom predlošku Augusta Šenoe režirala Saša Broz, scenografiju, koja nas je impresionirala, potpisuje Miljenko Sekulić, autor glazbe i songova u rock maniri je Borna Šercar, koreograf Žan Valenta, dok su u glavnim ulogama bila poznata glumačka imena: Nera Stipičević, Daria Knez, Marijana Mikulić, Krunoslav Klabučar, Dean Krivačić i drugi.

Priča je smještena u današnje vrijeme potrošačkog mentaliteta, kada nitko više ništa ne popravlja, već se sve kupuje novo, a sreća se traži u posjedovanju stvari pa čak i pod cijenu prodaje duše vragu… No razum, dobrota i istinske vrijednosti na kraju predstave ipak pobjeđuju, donoseći nam nadu da nije sve izgubljeno!

Nakon predstave, cilj nam je bio posjet poznatom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici. Obilazak crkve i svetišta te križni put po Kalvariji bili su praćeni pjesmom, molitvom i čitanjem učenika, a sve s ciljem što bolje pripreme za nadolazeći blagdan Uskrsa. Nakon kupnje suvenira i uživanja u sladoledu, došlo je vrijeme za povratak.

Prekrasan proljetni dan pun sunca, lijepe destinacije i ugodno društvo doprinijeli su da nam ova izvanučionična nastava ostane u lijepom sjećanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije