Ekonomisti obilježili Europski tjedan novca

Učenici trećih razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec usmjerenja ekonomist posjetili su u sklopu obilježavanja Europskog tjedna novca Hrvatsku poštansku banku u Čakovcu.

Europski tjedan novca ove godine obilježavao se od 9. do 13.ožujka, a osnovni cilj bio je promocija značaja financijske pismenosti kroz edukaciju građana, osobito mladih ljudi.

Financijsko obrazovanje proces je tijekom kojeg se povećava sposobnost pojedinaca da razumiju značenje, prednosti i rizike korištenja financijskih proizvoda.

Dobra informiranost i objektivni savjeti o različitim financijskim proizvodima omogućavaju pojedincima donošenje kvalitetnih i odgovornih financijskih odluka, poboljšanje financijskog položaja i uspješno upravljanje novcem.

Učenicima su djelatnici Hrvatske poštanske banke na edukativan i zabavan način predstavili svijet financija i financijske proizvode koje nude. Učenici 3.B razreda posjetili su poslovnicu Hrvatske poštanske banke u pratnji Mirjane Nemet, prof., a učenici 3.A razreda u pratnji Maje Genc, prof.

Zahvaljujemo Hrvatskoj poštanskoj banci na ugodnom dočeku i prezentaciji.(Maja Genc, prof.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije