Tehnička škola Čakovec: Naše prvo ovogodišnje zlato

Prvo ovogodišnje zlato u Tehničku školu Čakovec stiglo je iz Primoštena u kojem je od 16. do 19. ožujka održano Državno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz informatike i računalstva INFOKup 2015.

Na nedavno održanom INFOKupu Tehnička škola Čakovec imala je dva svoja predstavnika – Karla Kovačića (2. TG) i Vanju Karanovića (4. ET3).

Vanja Karanović, vođen mentorom Krešimirom Kočišem, dipl. ing., u kategoriji Razvoj softvera, u konkurenciji 10 najboljih srednjoškolskih softveraša, sa svojim radom Softverski Emulator GAMEBOY osvojio je 1. mjesto, s maksimalnih 100 bodova.

Karlo Kovačić natjecao se u kategoriji Algoritmi C/C++/Pascal za učenike drugih razreda i zauzeo je 10. mjesto. Njegova mentorica bila je mr. sc. Kristinka Blažeka, dipl. ing.

Vanja o svom nastupu kaže: “Državno natjecanje je bilo odlično. Konkurencija je bila jaka, mislio sam da neću imati šansu biti među prvo troje, ali komisija je bila fascinirana mojim radom. Iznenadio sam se prvim mjestom u državi.

Na natjecanje se osvrnuo i Karlo: “Ovo mi je četvrta godina kako sam sudionik državnog natjecanja iz informatike u kategoriji algoritmi. Osnovna znanja stekao sam u udruzi MIS Strahoninec, a za ovo natjecanje pripremala me profesorica Kristinka Blažeka uz koju sam imao dostupna sva školska sredstva, stručnu pomoć i njezin angažman. Na državnom natjecanju konkurencija je bila vrlo jaka, redom sve programeri koji već dugi niz godina sudjeluju na raznim natjecanjima, informatičkim kampovima, pa i olimpijadama. Svojim rezultatom nisam zadovoljan jer smatram da sam svojim znanjem mogao postići puno više, ali tih dana puno toga mi nije polazilo za rukom. U organizaciji natjecanja treba pohvaliti usavršeni evaluator zadataka koji je omogućavao uvid u trenutne rezultate, tehničku podršku i odličan smještaj.”

Vanji i Karlu vrata budućnosti otvorena su, svijet računalstva svojim će znanjem i iskustvom sigurno obogatiti. Možemo im samo reći – bravo i sretno, dečki! (TS)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije