Udruge MIS i MIK bile su uspješne na državnom natjecanju INFOKUP 2015.

Od 16. do 19. ožujka 2015. u Primoštenu je održano državno natjecanje iz informatike pod nazivom “INFOKUP 2015”. Od gotovo 6000 sudionika na školskoj razini tek se 170 natjecatelja uspjelo plasirati na državnu razinu.

Udruge “Mladi informatičari Strahoninca” i “Međimurski informatički klub Čakovec” imale su čak četiri predstavnika i to u najzahtjevnijoj kategoriji, Primjena algoritama.

Koristeći vještine programiranja u C++u i poznavanje složenih matematičkih algoritama natjecatelji su uspješno rješavali problemske zadatke na računalu.

U kategoriji sedmih razreda osnovne škole Martin Josip Kocijan je osvojio 4. mjesto. U kategoriji trećih razreda srednje škole Stjepan Požgaj je osvojio 3. mjesto, Livio Benčik 7. mjesto i Miro Krištofić 10. mjesto.

Spomenimo te pohvalimo plasman našeg bivšeg člana Karla Kovačića koji je u kategoriji 2. razreda srednje škole osvojio 10. mjesto (do nedavno se natjecao pod našim “okriljem”).

Gledajući tako, udruge “MIS” i “MIK” imale su direktan utjecaj na sve pozvane natjecatelje iz Međimurja ove godine na državno natjecanje INFOKUP 2015 u natježoj kategoriji – “Primjena algoritama”.

Plasirati se na državno natjecanje izniman je uspjeh. Ovim putem im svima čestitamo na uspjehu. Uspjeh je toliko značajniji što su hrvatski natjecatelji jedni od najboljih u svijetu, a što nam svima ide u prilog kvaliteti.

Vrijedno je spomenuti da su udruge “MIS” i “MIK” članice “Hrvatskog saveza informatičara” pod kojim okriljem izravno rade na stvaranju budućih vrhunskih IT stručnjaka.

Također, udruge su članice i “Zajednice tehničke kulture Međimurske županije” (“MIK” je član i “Gradske zajednice tehničke kulture Grada Čakovca”) koje također podupiru rad s djecom.

Učenike su na natjecanje pratili njihovi mentori Miljenko Blažeka i Dejan Drabić. Natjecatelji su polaznici “Škole mladih programera” – projekta sufinanciranog od “Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta” te uz potporu “Grada Čakovca”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije