Tjedan stomatologije u Centru za odgoj i obrazovanje

>> Tjedan stomatologije u Centru za odgoj i obrazovanje

Protekla su se dva tjedna učenici i učenice COO-a Čakovec družili sa stomatologinjom dr. Tanjom Rosić iz Čakovca. Dr. Rosić je najprije u holu škole održala predavanje “Samo zdravi zubi idu u školu” za polaznike viših razreda Centra, a zatim je u svojoj ordinaciji primila prvi i četvrti razred Centra i njihove razrednice.

Dr. Rosić je predavanjem obuhvatila važnost preventive u očuvanju zdravlja zubi te je uputila učenike na koji način preventivu svakodnevno vršiti. Učenicima je pomoću modela pokazala tehniku pranja zubi. Zainteresiranost je svih učenika za predavanje bila velika pa su učenici aktivno sudjelovali u razgovoru s dr. Rosić.

Mnogi su razredi nakon predavanja pogledali dokumentarni film o higijeni zubi. Budući da je interes svih bio velik, dr. Rosić je odmah pristala primiti u svoju ordinaciju učenike prvog i četvrtog razreda, koji nisu prisustvovali predavanju. Učenici su zajedno sa svojim razrednicama Rahelom Posavec i Majom Markuš-Velicki, a u sklopu građanskog odgoja, upoznali stomatološku ordinaciju, alate i opremu, dok su najhrabriji sjeli na zubarsku stolicu.

Tako su učenici upoznali cijeli proces od odlaska stomatologu do popravka zubi. Važno je kazati da je mnogim učenicima i učenicama koji su bili u posjetu ovo bio prvi dolazak u stomatološku ordinaciju i prvi susret sa stomatologinjom na poslu. Početni su strah učenici vrlo brzo svladali, upoznali su rad stomatologinje i brzo se složili da je preventiva bolje rješenje od popravaka zubi.

Centar za odgoj i obrazovanjem je ovime nastavio višegodišnju suradnju s dr. Tanjom Rosić, koja u Centru redovito drži predavanja o higijeni zubi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije